Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Veterandagen 29 Maj

chefen f17

I morgon söndag 29 Maj är det Veterandagen. Veterandagen är årligt återkommande och syftet är att hedra personal som deltagit i internationella insatser och att högtidlighålla minnet av stupade och omkomna i internationella insatser.

Försvarsmakten genomför imorgon en ceremoni vid FN-minnesmärket vid Sjöhistoriska museet på Djurgården i Stockholm. Medaljer till sårade i strid kommer delas ut,  även Försvarsmaktens förtjänstmedalj kommer delas ut.

Ceremonin börjar 1400. Försvarsmaktens förbandschefer med flera kommer att finnas på plats.

Mats Helgesson,  C F17

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

2 kommentarer

  • Alf Ingesson Thor 28 maj 2011 16:00

    Ceremonien är till och med "upgraderad" till Statsceremoni.
    Ett välkommet initiativ där flera inblandade ska ha kred för det, inte minst Peter Öberg.
    Alla vi som är stockholmare och har möjlighet att gå dit kommer inte att ångra sig. Det kommer att bli väldigt bra.

  • Jonathan 28 maj 2011 20:36

    Tack för tipset. Jag ska absolut gå dit och se till att få lite bilder. Blir en försvarsinspirerad helg det här. Först Försvarsmaktsdagarna, sedan Ystads avgång och nu detta :)

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *