Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

FVI-råd i Ronneby

FVC

image

På bilden öv Magnus Westerlund chef HKPFLJ, öv Ingela Mattiasson chef F 7, öv Per Nilsson chef F 21, öv Johan Svetoft stf chef F 17, undertecknad, övlt Johan Törnqvist stabschef på PROD FLYG, öv Lennart Axelsson chef FMTS, öv Mikael Chistoffersson chef LSS, öv Torgny Fälthammar chef A 0 (förmågeutveckling) vid FTS. Foto F 17.

En gång per kvartal samlas förbandscheferna för flygvapenförbanden, avdelningscheferna vid FTS och PROD FLYG för samordningsmöten. Cheferna för de försvarsmaktgemensamma förbanden är adjungerade till mötena. Lennart Axelsson är ny som chef FMTS och välkommen i gänget.

Igår var vi på Ronneby garnison. På agendan var Libyen, Afghanistan, kompetensväxling, försvarsplanering, utvecklingen av NBG efter beredskapsperioden, Flygvapenövningen 12 och 13, tillverkning av reglementen och publikationer, sommarens flygdag på F 21, information från förbanden, mm mm.

Det var ett bra möte och vi var nog alla ganska nöjda efter mötet. Vi har förmånen att ha de arbeten vi har i en organisation på väg uppåt på många områden. Nöjda, men medvetna om utmaningarna framför oss.

Anders Silwer

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

3 kommentarer

 • HAB 31 maj 2011 18:47

  Öv Stoft... Kortform av stor man, eller?

  • FVI HAB 1 juni 2011 10:46

   HAB

   Definitivt en stor man, på många sätt. Nu också rätt stavad.

   Anders Silwer

 • rollju01 1 juni 2011 13:32

  Det är bra att insats genom FTS möter förmågeskaparen PROD FLYG för att stämma av produktion mot insatsernas krav. Den här gången var FMTS som är en PROD LOG resurs med och det är ju bra eftersom flygoperationer kräver en väl fungerande logistik för att bl.a nå uthållighet. Förhoppningsvis ser vi fler representanter från PROD LED vid nästa möte så att ledningssystemstödet kan utvecklas framöver?

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *