På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Intryck från F 17

flygvapenbloggen

När man besöker förband kommer en mängd intryck fram, somliga stora och andra på detaljer. Intrycket är ofta fragment och inte helhetsbedömningar. Jag tror det är bra om vi som chefer förmedlar våra intryck vid våra besök i organisationen. Efter att ha sett snart ett dussin flygvapen i världen tror jag att jag har en bra referens.

Det första intrycket på F 17 är all verksamhet som görs. Fokus är på Libyen just nu men det görs så mycket annat i på så många områden. Bra jobbat. När det gäller F 17 arbete med ett övningssamarbete över Östersjön säger jag bara: kör hårt. Det är viktigt och kommer bli en bra tillgång i både marin och flygperspektivet.  På F 17 var det tydligt att en stor del av personalen var borta på insats. Det kändes i luften, liksom. En ”alla-är-inte-hemma-känsla”. Ett annat intryck är en mycket god lunch som Sodexo erbjuder i personalmatsalen. Johan Svetoft berättade om ett stort lyft på maten. En nog så viktig detalj.

Johan Svetoft ska vara nöjd med sin period i ledningen av F 17 före och under Mats Helgessons bortavaro i Afghanistan. Jag tror Mats nästan känner sig lite ”snuvad på det bästa”.  Johan fick ju möjligheten att vara chef när F 17 skrev historia genom att skicka iväg förbandet till Sigonella.

Vi önskar Mats välkommen hem till Blekinge efter ett bra jobb inom ISAF. Ännu en i den långa raden av svenska officerare som gjort bra ifrån sig utomlands.

Anders Silwer

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • Jan Nilsson 27 maj 2011 09:18

    Hej,
    Som resoff i förskingringen är detta forum en "höjdare"......men alla dessa nya förkortningar som för aktiva är självklara men för oss på kammaren snart är helt oförståeliga. Gärna en förklaring inom parentes. Notera att även "Svensson" läser
    FV.bloggen med stort intresse. Marknadsföring av FV ?
    Mvh
    J32B

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *