Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Celebert besök på Malmen

chefen hkpflj

Herrarna på bilden (förutom spolingen till vänster) tog sin officersexamen i FV 1949, vilket innebär att några av dem började flyga redan 1942.

Det var ett mycket kunnigt och intresserat gäng veteraner som besökte Malmen idag. Förutom besök vid det fantastiska FV-muséet fick de en genomgång av Helikopterflottiljens organisation och uppgifter samt möjlighet att stifta närmare bekantskap med HKP14 och HKP15. Dessa herrar började sin flygarkarriär innan vi ens hade helikoptrar i den dåvarande Krigsmakten.

Under en mycket trevlig lunch där helikopterflottiljledningen deltog dryftades både gamla minnen och frågor kring insatsen i Afghanistan.

Det här gänget är ett levande bevis på hur djupt och långvarigt kamratskapet kan vara för oss som jobbar i Försvarsmakten och då jag vet att merparten av dem är flitiga läsare av den här bloggen skickar jag en särskild hälsning till dem.

Kul att ha er hos oss idag och välkomna tillbaka snart igen!

Magnus Westerlund

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

6 kommentarer

 • Per Åkerström 29 januari 2015 08:14

  Kanske ska jag inte kommentera här, men är son till Christina Åkerström och styvson till Bert-Gunnar Petersson (PEO, flygare vid F6 och mor flygledarassisten vid F6)
  Flera av er i denna tråden "känner" jag ju sedan liten pojk, inte minst Affe och Överste Gunnar. Jag vill bara uttrycka min stora tacksamhet över allt det stöd som Ni gav oss som familj under flera perioder av våra liv. Ni vet garanterat vad jag menar.
  (för övrigt träffar jag Peder Söderström med jämna mellanrum via mitt eget jobb)
  Med vänlig hälsning
  Per Åkerström

 • Kenneth Melcherson 5 juli 2012 18:55

  När slutar du att suuuga måsten ur gamla A32or................taxa in å låt dem stå !

 • Kenneth Melcherson 5 juli 2012 18:49

  Gunnar Hovgard hade jag som flygchef på F!7 en rekoderlig karl,,,liksom RAGGE Ignell som var min flygchef på F6...................

 • alf Ingesson Thoor 31 maj 2011 09:49

  Idel ädel adel med andra ord. När får man se er på F6?
  Affe

 • Gunnar Hovgard 29 maj 2011 10:45

  Hej Alf och Bo!

  Personerna på bilden är från vänster: Från hkpflj Peder Söderström, sedan Gunnar Juhlin, Percy Silfverberg, Gunnar Hovgard, Claes Jernow, Lars Carlander, Olof "Ballon" Wirén, Bruno Svensson och Ragnar Ignell.

  Og

 • Bosse Ignell 26 maj 2011 13:41

  Tjena Affe!

  Bland annat farsan, Ragnar Ignell, till höger och Gunnar Hovgard i mitten. Far var för övrigt helt lyrisk när han berättade om hur fantastiskt väl mottagna dom hade blivit.

  Bosse

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *