På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Porträttet

flygvapenbloggen

Flygvapenbloggen ska vidare mot nya höjder. ett sätt att göra det är att bredda utbudet på flera sätt.

Jag tycker vi har många fina medarbetare inom flygstridskrafterna som vi behöver lyfta fram. Därför utmanar jag er alla till att skriva ett porträtt på en medarbetare som ni tycker har utmärkt på något sätt. Förslaget ska innehålla en beskrivande text på max en A4-sida med ett foto och ni skickar  det till era förbandschefer på enklaste sätt. De skickar sedan vidare till min sekreterare så lägger vi in porträttet under den kommande rubriken ”porträttet”.

Anders Silwer

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

9 kommentarer

  • thegungner 17 maj 2011 18:02

    Hur skall man förhålla sig till uppgifter som delges på en blogg och förväntas lösas på arbetstid?

    • FVI thegungner 17 maj 2011 19:27

      Thegungner

      Jo, du. Vålkommen i klubben i det uppkopplade samhället...

      ...korrekt svar är att det är din chef som avgör vad som är dina arbetsuppgifter och det är du som avgör vad du gör på din fritid.

      Anders Silwer

  • thegungner 17 maj 2011 21:06

    Tack för svaret men det hade jag nog redan koll på......
    Min fråga handla mer om förhållningssättet till bloggen där FVI mfl, så som jag uppfattar, inte går att skilja ut t.ex. mellan personen Anders och FVI. Dvs att det som skrivs här med signatur FVI är alltid FVI uppfattning och uppgifter. FM får ju idag sina uppgifter via VU och BerO och därefter tilläggsuppdrag. Detta omhändertas på arbetstid. När man då via en blogg ger en uppmaning (uppgift?) via en blogg som sedan skall omhändertas på arbetstid (se ovan "skickar det till era förbandschefer") tolkar jag det som att några på våra Flottiljstaber kommer att få arbeta med uppgifter som har sitt ursprung från en Blogg. Jag har absolut inte något emot en blogg men har behov av förtydligande vilket förhållningssätt man skall ha till den. Ett exempel, i och med att FVI veckobrev slutat att publiceras på EMIL, ersätter då Bloggen detta?

    • FVI thegungner 18 maj 2011 10:18

      Thegungner

      Bloggen ersätter mitt nyhetsbrev, det står i det sista nyhetsbrevet.

      När jag skriver här gör jag det alltid som FVI. Däremot kommervinte uppgifter via Blogger. en organisation som FM måste ha andra vägar att förmedla uppgifter. Dessa vet vi alla. Uppmaningen att skriva porträtt var generell och mera påhejande. Jag kunde varit tydligare.

      Anders Silwer

  • Joche 17 maj 2011 22:10

    Den här bloggen håller snabbt på att segla upp som ett bättre alternativ än vad mil.se är (vägrar skriva forsvarsmakten.se). Gillar attityden, öppenheten och inte minst snabbheten. Den kanske inte är den snyggaste men innehållet är viktigare än ytan.

    Det jag närmast saknar är möjligheten att enkelt kunna dela till andra kanaler som FB, Twitter, mail mm. Men det kommer väl snart...

    Fortsätt framåt!

    Joachim

    • FVI Joche 18 maj 2011 10:34

      Joche

      Tack. Vi kommer nog att lugna oss ett tag med att övergå till Twitter. Först ska vi nog utveckla bloggen.

      Anders Silwer

      • Joche FVI 18 maj 2011 10:46

        Förtydligande:
        Jag avser en knapp med vilken jag enkelt kan sprida ett inlägg vidare till twitter. Väldigt liten insats och det gör precis det du avser; utveckla bloggen;)

        Joachim

  • sigge 18 maj 2011 06:35

    Håller helt med! MIL.se e en tråkig, rörig och väldigt dålig sida. känns som det mest e någon form av reklamblad för att försöka rekrytera personal, samt att det är ett extremt filter mot vad som egentligen händer.

    Detta forum är fantastiskt, där det skapas en enorm närhet till FVI och från FVI. Högt i tak.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *