Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Vårpromenad i Stockholm

FVC

Flygarkamrater

I lördags vår jag inne i Stockholm city och gick en promenad. Det var skönt efter tre raka helger med arbete kring insatser. Ett flygplanbuller hördes ovanför och jag tänkte att det var en start från Bromma. När jag tittade upp, lite förstrött, syntes siluetten av en rote JAS 39 i öppen formering. Det kändes bra. Det som är självklart för oss alla fungerar: -Nationell insats. Efter allt, visserligen mycket bra, arbete kring insatser långt bort kändes det befriande och lite hemtrevligt med närkontakt med en insats i det nationella perspektivet.

Anders Silwer

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

8 kommentarer

 • JON 19 april 2011 06:22

  Trevligt att läsa att du fick lite skön avkoppling.

  Vi hade hoppats att du skulle hinna med SFF årsmöte och 50 års jubileum på Ljungbyhed, men det blev väl för tajt!

  Din ersättare gav bra information om FV istället och deltog i middagen.

  Annars var det ont om generaler i år, annat var det tydligen på årsmötet 1972 på Ljungbyhed, med 7 närvarande flyggeneraler, varav Nordensköld var en.

  • FVI JON 19 april 2011 22:03

   Jon

   Det går nog fortfarande att få ihop 7 flyggeneraler.

   Anders Silwer

 • alf Ingesson Thoor 19 april 2011 06:41

  Fick igår höra att Arméinspektören beslutat att återinföra tidningen Arménytt. Allt för att profilera sitt vapenslag i kontrast till det numera, i mitt tycke, tämligen otydliga FM avseende just FM olika specialiteter.

  Vad Jag minns från Flygvapenmötet för en tids sedan hade FVI uppe samma tankar. "Flygvapnet måste bli synligt" eller kå´t liknande.
  Är det FV intention att även återstarta Flygvapennytt?
  Hoppas Det!

  • FVI alf Ingesson Thoor 19 april 2011 22:06

   Alf

   Vi har diskuterat försvarsgrenstidningar inom FML. Linjen är att vi ska öppna bloggar istället eftersom det ger mäjlighet till interaktivitet. Jag funderar på hur vi ska utveckla vår blogg.

   Anders Silwer

   • FVI 20 april 2011 08:37

    Låter bra, det viktiga är att vi får tillbaka känslan av tillhörighet till Flygvapnet. Som det har blivit känns det som, för att ta en idrottsmetafor, att alla fotbollsspelare tillhör SvFF och sedan fördelas spelarna lite hit och dit till olika klubbar efter behag och där det är olämpligt att föra fram hjärta för en speciell klubb.
    Själv vill jag fortsätta att känna mig som en del av Flygvapnet med uppgift hjälpa huvudtränaren även om jag även jobbar för "förbundsledningen".

    Dessutom är jag lite undrande över begreppet GSS, gruppbefäl, soldater och sjömän. Vart tog flygarna vägen?
    Alla i flygvapnet borde väl benämnas flygare, flygsoldater eller något liknande. Egentligen borde det väl heta "soldater" rakt av för alla i konformitetens tecken.

    Själv anser jag att alla som jobbar i FV är "flygare"

   • JON FVI 20 april 2011 14:43

    Förmodligen är en aktuell blogg bättre än en papperstidning varje kvartal!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *