Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Libyen

FVC

Spaningsbild från Libyen

Våra kamrater nere på Sicilien leverar nu effekt till koalitionen. Ovan syns ett exempel på en sekretessgranskad bild med låg upplösning som visar Libyskt luftvärn. Från hemmafronten känns det riktigt bra att FL 01 nu är i full sving. Bra jobbat till Er inom FL 01 på Sicilien, i Neapel, i Izmir, på Poggio Renatico och hemma i Sverige.

Anders Silwer

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

5 kommentarer

 • JON 16 april 2011 10:42

  Carl Bildt sa för några dagar sedan att "Sverige ska bara spana över Libyen"!

  Kaddaffi som nu börjat skjuta artilleri med spanska clusterbomber, går nog inte att spana ihjäl,tyvärr!

  För några år sedan skulle vi "Informera ihjäl fienden i Informationskriget via NBF"!

  Vi fick väl en bättre IT-utveckling för dom 5 miljarderna och mer fiber?, men att döda någon med information är besvärligt!

  Tyvärr är det fortfarande kulor och krut och träff i målen,som ger resultat på stridsfältet!

 • Lars 16 april 2011 11:01

  Mycket bra bild över Matratas luftförsvarsställning med SA-2 luftvärnsrobotar. Den visar att alla robotorna bekämpades i anfallet med kryssningsrobotarna. Även ställningens radar är utslagen. Hur är det med de övriga över 100 SA-2 robotarna samt de av SA-3 och SA-5 typ?

  • FVI Lars 16 april 2011 22:10

   Lars

   Tack för ditt intresse men vi kan inte kommentera något om instatsen och dess effekter eftersom vårt förband står under koalitionens ansvar.

   Anders Silwer

  • Lars Lars 18 april 2011 16:23

   Fast föregående som man säger.

   Det är inte Masrata utan SA-2 ställningen söder om Tripoli International flygbasen. Typiskt för denna ställning är bryggan man kör upp radarn på dvs RSN-75.
   Den är här mycket hög i förhållande till de andra 10 SA-2 ställningarna. Radarställningen har 6 utskjutningsanordningar för robotar. Alla är borta inklusive radar. Det är ju en bit att flyga från Sigonella-Catania och in över fastland från kusten.

   Bilden är mycket intressant för oss på hemmaplan, så att vi kan få annan information än vad just blaskorna innehåller.

   För mer information om Libyens luftförsvar efter den första attacken se geimint.blogspot.com. Den är kvalificerad.

 • JON 18 april 2011 18:28

  Var finns dom supersmarta ljudpuckar som Johan Kihl,FM och Per Nilsson,FMV, pratade varmt om i flera år på 90-talet inom NBF konceptet!

  Nu, när GPS och INS får plats på en yta stor som tumnageln (alla nya smartphones får ju GPS plus INS (Nanoins)) , så borde dessa ljudpuckar kunna realiseras och mäta in Kaddaffis artilleri/granatkastare/Stalinorglar och skicka positioner till NATO, som helt misslyckas med att bekämpa dessa vapen!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *