Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

F 16 är åter

r3

 

Upplands flygflottilj F 16 är åter!

Imorgon, Torsdag 14:e oktober återinvigs Upplands flygflottilj, F 16.

Ceremonin börjar 09.30 och kommer direktsändas via instagram på Upplands flygflottiljs konto.

I samband med återinvigningen genomförs en formationsflygning även över centrala Uppsala ca 10.45 – 11.00.

Det är Swedish Air Force Historic Flight (SWAFH) som tillsammans med Försvarsmakten genomför en formationsflygning över Uppsala. SWAFH är en ideell flyggrupp som bevarar och flyger äldre flygplanstyper som varit aktiva inom Flygvapnet. SWAFH kommer tillsammans med en Jas 39 Gripen flyga i formation direkt efter ceremonin är avslutad.

Plutonen jobbar givetvis med skarp fälthållnings- och räddningstjänst samt har personal i fanvakten som deltar vid ceremonin.

2022

Under hösten kommer plutonen fortsatt att tillhöra Luftstridsskolan men vid årsskiftet kommer vi att byta förband till just Upplands flygflottilj, F 16.

 

För mer dagsfärska inlägg – följ oss på instagram: @R3uppsala

Personlig bloggHär kan ni följa 522. R3-pluton i Uppsala under övningar, utbildningar samt vår skarpa tjänst på Uppsala flygplats.

R3 står för: Räddning, Röjning och Reparation.
Ett förband - många förmågor!


Vår huvuduppgift på Uppsala-Ärna flygplats är att bedriva flygplatsräddningstjänst samt flygfälthållningstjänst.

Flygplatsräddningstjänsten ansvarar för 90-sekunders beredskap på flygplatsen.
Flygfälthållningen ansvarar för att landningsbanorna är fri från snö, is och annat som kan förhindra flygplanen från att landa eller starta på ett säkert sätt.

Vi ska kunna verka både nationellt och internationellt.

Läs mer om plutonen och dess enheter under flikarna ovan.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *