På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

R3 Uppsala söker Flygplatsmän

r3

 

brand

R3-plutonen söker just nu Flygplatsmän!

R3 plutonen är en del av Flygbaskompaniet vid Uppsala flygplats.
Plutonen har till uppgift att drifta flygplatsen.

Som flygplatsman vid R3-plutonen ingår fälthållningstjänst och räddningstjänst som en huvuddel i arbetet. Utöver detta ingår även övriga militära tjänster och förmågor så som CBRN och ammunitionsröjning.

Tjänsten kräver hög fysisk och psykisk status. Den sökande kommer att få genomföra intervjuer, rullbandstest, fystester, livräddning och eventuellt ett arbets EKG enligt AFS krav på rök- och kemdyk.

Exempel på tjänsten är att ena veckan sitta i skarp flygplatsräddningstjänst, där kraven är att inom 90 sekunder påbörja räddningsinsats. Andra veckan kan innehålla fälthållningstjänst där du kör specialfordon i syfte att underhålla flygfältet. Tredje veckan skulle kunna innehålla någon form av utbildning, allt från räddningsövningar till stridsskjutningar.

Tjänsten som flygplatsman är civil, men i dagsläget pågår även en omorganisation och läget är något osäkert om anställningsform och därav ställer vi fortsatt militära krav.

Anställningen kommer att tillsättas skyndsamt och inriktningen är att påbörja tjänstgöring redan v.13 alternativt v.16 (om förarbevis för tung lastbil redan innehas).

Läs mer och sök på http://jobb.forsvarsmakten.se/sv/lediga-tjanster/

IMG_1613Flygfälthållningen röjer snö med hjälp av hjullastarburen snöslunga.

Personlig bloggHär kan ni följa 522. R3-pluton i Uppsala under övningar, utbildningar samt vår skarpa tjänst på Uppsala flygplats.

R3 står för: Räddning, Röjning och Reparation.
Ett förband - många förmågor!


Vår huvuduppgift på Uppsala-Ärna flygplats är att bedriva flygplatsräddningstjänst samt flygfälthållningstjänst.

Flygplatsräddningstjänsten ansvarar för 90-sekunders beredskap på flygplatsen.
Flygfälthållningen ansvarar för att landningsbanorna är fri från snö, is och annat som kan förhindra flygplanen från att landa eller starta på ett säkert sätt.

Vi ska kunna verka både nationellt och internationellt.

Läs mer om plutonen och dess enheter under flikarna ovan.

2 kommentarer

  • Jonny 21 februari 2016 18:05

    Är tjänsten en civil tjänst eller anställs man som soldat? Vad är det för omorganisation inom försvaret ni syftar på?

    • r3 Jonny 26 februari 2016 19:22

      Tjänsten är civil. Med omorganisation är det tidigare anställda soldaterna numera militärpersonal på en civiltjänst. Och vad det innebär är ännu oklart vad det gäller den militära delen såsom strid, ammunitionsröjning samt CBRN.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *