På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Märkesevolution

koreabloggen

Från början bestod NNSC i sin helhet av 20 inspektionslag, varav tio svenska, om två + fyra man, utöver ledning och stab. Den första svenska delegationen omfattades av 86 officerare, underofficerare och underbefäl. Genom åren har numerär och organisation anpassats efter rådande omständigheter, så också förbandsmärkena. Olika epoker sätter olika krav. Idén om ett ”ansiktslyft” på vårt förbandsmärke kom när vi insåg att många soldater och officerare i och utanför den demilitariserade zonen (DMZ) inte riktigt vet vilka NNSC är och inte heller genom förbandsmärket kunde utläsa vår tillhörighet eftersom det koreanska alfabetet Hangul skiljer sig från vårt. Med Hangul på ärmen så synliggörs §42g i Armistice Agreement bättre: ”Provide credentials and distinctive insignia for its straff.../”. Därmed öppnas förhoppningsvis möjligheterna till dialog och information ytterligare kring NNSC. Den exakta översättningen av Hangul blir ”Neutral Nations Supervisory Commission Sweden”.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

På gränsen mellan Nord- och Sydkorea övervakar NNSC vapenstilleståndsavtalet mellan de två länderna. Koreabloggen vill ge läsarna en fortlöpande inblick i vardagen vid Sveriges äldsta kontinuerligt pågående insats ? NNSC. Bloggen redogör för uppdragets långa historia såväl som aktuella händelser, belysta ur NNSC:s perspektiv. NNSC står för Neutral Nations Supervisory Commission.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *