Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

GD kommenterar uppgifter om anställningsstopp

admin

Utbildningsplatserna under hösten 2011 minskas beroende på att många förband redan nu i det närmaste nått sina planerade soldatvolymer. Det handlar inte om något anställningsstopp för 2011 eller 2012. Utbildningen nästa år sker enligt tidigare planering.

Försvarsmaktens rekrytering och anställning av soldater har gått över förväntan. Anställningsbehovet har därför minskats vilket får till följd att Försvarsmakten kommer att ta in färre rekryter till omgång tre och fyra av GMU, som startar i höst. Även en del utbildningsplatser avsedda för Hemvärnet minskas. Vi kan inte i dagsläget säga hur många färre utbildningsplatser det blir.

Det är positivt att det finns ett så stort intresse, men vi vill inte ta in rekryter om vi inte kan erbjuda anställning efter fullföljd utbildning.

Uppgifterna om att planering sker för att reducera materielanskaffningen 2011 är felaktiga.

För 2012 innebär planeringen att drygt 3 000 personer genomför GMU. Detta för att svara mot behovet av vakansrekrytering , tidvis tjänstgörande soldater och sjömän, hemvärn och officersutbildning.

Sökbara utbildningsplatser/förband för GMU omgång 3 och 4:

Skaraborgs regemente, P 4 i Skövde, Södra skånska regementet, P 7 i Revingehed, Livgardet i Kungsängen och Norrbottens regemente, I 19, i Boden, Ledningsregementet i Enköping, Försvarsmaktens tekniska skola i Halmstad, Trängregementet i Skövde och Hemvärnet i Östersund, Härnösand, Kiruna, Halmstad, Eksjö, Visby, Karlskrona, Kvarn och Enköping.

Försvarsmakten fattar beslut i juni om utbildning och antal rekryter vid P 4, P 7, Livgardet och I 19.

De förband som inte har utbildning i höst: Livregementets husarer, K 3, i Karlsborg, Luftvärnsregementet, Lv 6, i Halmstad, Göta ingenjörregemente, Ing 2 i Eksjö, Totalförsvarets skyddscentrum i Umeå och Hemvärnet i Umeå, Villingsberg, Skredsvik och Göteborg.

Ulf Bengtsson, Försvarsmaktens generaldirektör

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör eller annan chef i myndigheten kommenterar aktuella frågor. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

Mats Ström är kommunikationsdirektör. Han ger uttryck för myndighetens principiella uppfattning, här på bloggen Försvarsmakten kommenterar, när han framträder i media eller i andra sammanhang samt på Försvarsmaktens Facebook-konto och Twitter.


delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *