På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Debatter om ”sanningen och kriget”

admin

Publicistklubben anordnar debatter om konflikten i Afghanistan under temat ”vad får vi veta om kriget?”.

Diskussionen om vad allmänheten får veta om vad som händer i Afghanistan och Försvarsmaktens roll var aktuell för ett par veckor sedan. SvD påstod att Försvarsmakten mörkade och undanhöll information om bland annat amerikanskt flygunderstöd. Såväl jag som insatschefen kommenterade detta här på sidan och jag deltog i ett antal mediainslag kring ämnet.

Nu ordnar Publicistklubben debatter i Stockholm (8 november) och Luleå (10 november) kring ämnet där jag deltar vid båda tillfällena. I Luleå får jag också sällskap av överste Olof Granander som varit kontigentschef i Afghanistan. Debatten i Stockholm direktsänds på nätet för de som inte har möjlighet att närvara.

Föj debatten!

PK-debatt Stockholm 8 november

PK-debatt Luleå 10 november

Erik Lagersten, informationsdirektör

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör eller annan chef i myndigheten kommenterar aktuella frågor. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *