Hej!
Jag har nu fått uppgiften att skriva detta resebrev. Nu när jag skriver detta har vi precis kastat loss från kajen i Arrecife och nu efter två och en halv dag av permission skulle jag vilja säga att vi är helt klart uppladdade till att segla till Teneriffa.
Jag är kockelev ombord och har tillsammans med köksmästaren och 1:a kocken fått stå i byssan. Vi är 6 st elever från min klass som valt tillvalet sjökock. Vi har fått lära oss mycket om hur allting går till i byssan och det som jag lärt mig mest är att allting i princip måste gå i ett på ett mycket mer effektivt sätt än i ett kök på en vanlig restaurang. Det är verkligen jättekul för jag känner hur jag, inte bara inom köket utan också på fartyget blir bättre och hur jag då kan ta mer initiativ i alla de olika sakerna som behövs göra. Köksmästaren ombord har också sagt till oss alla som är kockelever hur han kan se hur vi blir mer bekväma i byssan.
Vi som varit i byssan nu dessa dagar när det varit permission har inte haft mycket att göra eftersom de flesta väljer att äta pizza eller något annat på land. Jag gjorde såklart också det valet.
Nu i morse på uppställningen efter frukost fick vi reda på att det kommer ta ungefär 2 dygn att komma till Santa Cruz, Teneriffa. Vi ska segla genom sundet mellan Lanzarote och Fuerte Ventura. Sedan när vi kommer till Teneriffa på onsdag har vi till söndag att turista i staden. Det ska bli väldigt kul. Det är faktiskt lite svårt att själv begripa hur kul detta är. Jag hade inte riktigt jättehöga förväntningar om att få upptäcka öarna vi kommer till. Helt ärligt trodde jag inte vi skulle få komma i land. Jag tänkte mig att vi skulle ligga i hamn mest och städa båten eller något sådant. Väldigt lättad över att få se att man faktiskt får komma i land och upptäcka lite av öarna.
Vi elever från byssan har också fått en egen uppgift från köksmästaren. Vi ska bestämma två menyer och vi fick bestämma helt själva vad som skulle göras och hur vi planerar för att göra det. Vi fick helt fria tyglar till vad vi fick beställa in och vi är verkligen väldigt tacksamma till köksmästaren som låter oss göra detta. Vi ska ha en av dessa menyer på Teneriffa och en som avslutnings middag i Las Palmas.
Resan hitintills har varit magisk och jag tror att de nio dagar vi har kvar kommer vara minst lika bra om inte bättre.
Slut
424 von Platen