På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Väder i hundnoshöjd

metoccutb

Ibland får man som meteorolog vara med om annorlunda saker. Idag fick jag prova på att spåra med våra hundförare. Varför då? Jo för att vi i Försvarets Vädertjänst även ställer upp och utbildar kollegor i Försvarsmakten om olika typer av väder. Jag hade fått en förfrågan om att utbilda våra hundförare i ”väder i hundnoshöjd”, och för att göra ett så bra jobb som möjligt är det viktigt att ha förståelse för elevernas verksamhet. Att dessutom få träffa en av Försvarsmaktens valpar är bara en söt bonus!

/Charlotte Boström, Försvarsmeteorolog.

Foto: Charlotte Boström, FM

Personlig blogg

Bloggen om Försvarsmaktens vädertjänst och hur det är att jobba som försvarsmeteorolog.

1 kommentar

  • Ylva 24 november 2023 10:20

    Hej Charlotte! Jag har ett bildspel om väder för hundförare från i våras. Kan försöka skicka det till dig, så får du gärna vidareutveckla det :)
    Ylva

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.