På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Metodikkurs för blivande Försvarsmeteorologer

metoccutb

Just nu är förberedelserna inför årets Metodikkurs i full gång på METOCC:s utbildningsavdelning. Detta är den allra sista kursen för våra aspiranter innan de blir utnämnda till försvarsmeteorologer och här får de testa på att i två veckors tid arbeta som om de satt i skarp verksamhet ute på flottilj med all verksamhet som det kan innebära. Många olika sorters prognoser ska levereras, briefingar för piloter ska genomföras och frågor ska besvaras via telefon, mail och fax. Men allra först får de förbereda sin arbetsplatser med allt som kan behövas samt lära känna den fiktiva flygplatsen Enköping som de ska arbeta med under kursens gång. Vilka övningssektorer brukar nyttjas? Hur är lokalvädret på platsen?

Till sin hjälp under kursen kommer de att ha både en handledare och en väderobservatör som kan bistå med goda råd, väderobservationer och även feedback efter passen. Ytterligare personer spelar kunder som ringer in och behöver hjälp av de lokala meteorologerna för att kunna genomföra sina uppdrag.

Kursen kommer nästa vecka att avslutas med att eleverna blir utnämnda till försvarsmeteorologer under en ceremoni här på METOCC i Enköping.

Personlig blogg

Bloggen om Försvarsmaktens vädertjänst och hur det är att jobba som försvarsmeteorolog.

1 kommentar

  • JAV club 14 februari 2023 08:30

    Aw, this was a really good post. Taking the time and actual effort to make a really good article… but what can I say… I
    put things off a whole lot and don't seem to get nearly anything done.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.