På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Försvarsmaktens vädertjänst genom METOCC arrangerade möte för NATO:s arbetsgrupper MILMET & MILOC

metoccutb

METOCC har arrangerat ett möte i Stockholm 9-13 maj för två av NATO:s tekniska paneler inom militär meteorologi och oceanografi (MILMET och MILOC). Panelerna utgör teknisk expertis åt arbetsgruppen MCWG(METOC) (NATO Meteorological and Oceanographic Miltary Commitee Working Group) som i sin tur är rådgivande åt NATO:s Military Committee (MC). Deltagarna i panelerna som kom från ett 20-tal länder var främst meteorologer och oceanografer, från NATO samt samarbetspartners t.ex. PfP länder som Sverige och Finland. Från METOCC deltog tre representanter, en försvarsmeteorolog, en marinofficer och en oceanograf. Det som samverkades under mötesdagarna var gemensamma standarder vad gäller utbyte av information/data rörande väder och oceanografi samt typen av format för detta. Deltagande länder fick också möjlighet att presentera nya produkter och tekniska lösningar som man arbetar med och tillfällen gavs för informellt utbyte mellan deltagande nationer. Ett mycket uppskattat besök på Vasamuseet genomfördes också för ett 50-tal av deltagarna, följt av en gemensam middag för de båda grupperna. Mötet visade även på Försvarsmakten goda förmåga till samarbete med NATO inför ett kommande svenskt medlemskap och fortsatt nära samverkan.
MILOC-deltagare
MILMET-deltagare
Personlig blogg

Bloggen om Försvarsmaktens vädertjänst och hur det är att jobba som försvarsmeteorolog.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.