På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Vädertjänstmöte 2021

metoccutb

Stora delar av FM Vädertjänst träffades under två dagar i Uppsala på LSS. Det var ett tillfälle att informera och sprida information mellan alla som i vanliga fall är spridda över hela landet. Vädertjänstledningen från HKV informerade om vilka arbetsuppgifter som var aktuella för tillfället och deltagare från de olika väderavdelningarna berättade om hur arbetet på flottiljerna fortskrider. Avdelningarna på METOCC informerade om vilka teknikutvecklingar vi kan vänta oss och vad som händer i utbildningsspåret. Första dagen avslutades med att FVC Generalmajor Carl-Johan Edström besökte mötet och talade om framtiden. På kvällen hölls en middag där medarbetare som har slutat eller gått i pension tackades av.

Under andra dagen fortsatte informationsutbytet genom en presentation av vädertjänsten i våra grannländer, samt vad man kan förvänta sig för vädertjänst vid en NATO-ledd mission. Grupparbeten tog vid gällande utveckling av vädertjänsten och många bra idéer kom fram. En presentation gavs om det arbete med VIMO, vädrets inverkan på militära operationer, som görs inom vädertjänsten. Detta har mynnat ut i en lärobok och kommer så småningom även bli en handbok i fickformat. Första intrycket från arbetet med att sammanställa övningserfarenheter från senaste övningen LFÖ21 presenterades samt hur den nya insatsorganisationen kommer att se ut i stora drag för vädertjänsten. Andra dagen avslutades med att utmärkelsen Extraordinära insatser för Vädertjänsten delades ut av FM Vädertjänstchef Jens Alm. Priset gick till Sara Johansson för hennes arbete med att sammanställa läroboken i VIMO.

Sara Johansson och Jens Alm vid prisutdelningen

 

Personlig blogg

Bloggen om Försvarsmaktens vädertjänst och hur det är att jobba som försvarsmeteorolog.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.