Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En eftermiddag på skjutbanan

metocc

En eftermiddag i april gav sig delar av F17’s väderavdelning i Ronneby ut på skjutbanan för att fräscha upp kunskaperna i säker vapenhantering och personlig färdighet med Ak5C.

Det var en uppskattad dag för samtliga deltagare och vi tränade på att komma snabbt till skott, skjuta runt hörn och diskuterade verkanszoner. Dagen bjöd dessutom på riktigt aprilväder med snabba skiftningar mellan solsken och skurar, även en kort men intensiv hagelskur fick vi känna på.

Extra roligt var det att se att det fanns så många duktiga skyttar bland oss. På sista bilden vår väderobservatör Johanna som var riktigt grym på att sätta skotten precis på rätt ställe!

/Angelica, försvarsmeteorolog F17

 

Personlig blogg

Bloggen om Försvarsmaktens vädertjänst och hur det är att jobba som försvarsmeteorolog.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.