På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Vingexamen för GFU H 161 i Tyskland

flygvapenbloggen

Svenska flygelever examineras

Fredag 19/1 var det dags för examensceremoni efter att våra svenska helikopterflygelever i omgång GFU H 161 som tolfte svenska kursomgång genomfört sin grundläggande flygutbildning nere vid Internationale Hubschrauberausbildungszentrum, d.v.s. Tyska Arméflygskolan i Bückeburg.

Kursen som är den fjärde kursen som innehåller en blandning av taktiska- och specialistofficerare och eleverna har under tiden i Tyskland genomfört teoriutbildning ungefär motsvarande teorikraven för Commercial Pilot License (CPL)/Airline Transport Pilot License (ATPL) nivå samt ett flygskede på 12 månader inkluderande grundmanövrar, navigation, instrumentflygutbildning(IFR) och grundläggande utbildning med bildförstärkare (NVG).
Totalt har eleverna tillbringat ungefär 100h i luften och lika mycket i simulatorer.

Svenska flygelever i helikoptersimulatorn i Tyskland

Fram till dags datum har 80 svenska elever passerat grindarna i Bückeburg, utöver detta har också åtta stridspiloter genomfört konvertering till helikopterpilot.

Som alltid med svenska elever har även denna kurs utmärkt sig från första dagen på ett mycket positivt sätt. Alla lärare och instruktörer i Tyskland har bara lovord att dela ut.

Vi gratulerar eleverna till examen och hälsar eleverna varmt välkomna hem till Sverige där utbildningen kommer att fortsätta i Linköping vid Flygskolan innan eleverna fördelas ut på Helikopterflottiljens olika verksamhetsställen.

Eleverna kommer att utgöra ett mycket välbehövligt tillskott i Försvarsmakten.

Interiörbild från helikopter EC135 med en svensk flygelev och tysk flyglärare under inflygning

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *