Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Vingexamen för GFU H 161 i Tyskland

Mats Gyllander

Svenska flygelever examineras

Fredag 19/1 var det dags för examensceremoni efter att våra svenska helikopterflygelever i omgång GFU H 161 som tolfte svenska kursomgång genomfört sin grundläggande flygutbildning nere vid Internationale Hubschrauberausbildungszentrum, d.v.s. Tyska Arméflygskolan i Bückeburg.

Kursen som är den fjärde kursen som innehåller en blandning av taktiska- och specialistofficerare och eleverna har under tiden i Tyskland genomfört teoriutbildning ungefär motsvarande teorikraven för Commercial Pilot License (CPL)/Airline Transport Pilot License (ATPL) nivå samt ett flygskede på 12 månader inkluderande grundmanövrar, navigation, instrumentflygutbildning(IFR) och grundläggande utbildning med bildförstärkare (NVG).
Totalt har eleverna tillbringat ungefär 100h i luften och lika mycket i simulatorer.

Svenska flygelever i helikoptersimulatorn i Tyskland

Fram till dags datum har 80 svenska elever passerat grindarna i Bückeburg, utöver detta har också åtta stridspiloter genomfört konvertering till helikopterpilot.

Som alltid med svenska elever har även denna kurs utmärkt sig från första dagen på ett mycket positivt sätt. Alla lärare och instruktörer i Tyskland har bara lovord att dela ut.

Vi gratulerar eleverna till examen och hälsar eleverna varmt välkomna hem till Sverige där utbildningen kommer att fortsätta i Linköping vid Flygskolan innan eleverna fördelas ut på Helikopterflottiljens olika verksamhetsställen.

Eleverna kommer att utgöra ett mycket välbehövligt tillskott i Försvarsmakten.

Interiörbild från helikopter EC135 med en svensk flygelev och tysk flyglärare under inflygning

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *