På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Minnesceremoni i Flygvapnets Minneshall fredagen 5 maj

FVI Sekreterare

Flygvapnets minneshall där samtliga namn på de som omkommit förts upp på en minnestavla. Foto: Göran Jacobsson

Medlemmar i ”Forum för anhöriga till omkomna flygare i Försvaret”, har deltagit i en minnesceremoni i Flygvapnets Minneshall den 5 maj.

Närmare femtio personer av forumets ca 140 medlemmar hade slutit upp till ceremonin som leddes av Flygvapenavdelningens stabschef, överste Peter Gustafsson och fältprost Sten Elmberg. Överste Peter Gustafsson företrädde Flygvapenchefen generalmajor Mats Helgesson och var värd.

Flygvapenavdelningens stabschef överste Peter
Gustafsson och fältprost Sten Elmberg.
Foto: Göran Jacobsson

Foto: Göran Jacobsson

Forumet har funnits i fem år och stöds i sitt syfte av Flygvapnet att bringa ytterligare klarhet i omständigheter kring flyghaverier till efterlevande. Omständigheter rörande tekniska och operativa detaljer med mera som inte riktigt har förståtts eller förklarats i samband med utredningar och som i många fall blivit till obesvarade frågor under flera årtionden. I forumet finns flera experter som hjälper till med detta. Dessutom har många fått träffat andra människor i samma situation och därigenom fått stöd och hjälp.

Tidigare har två stycken träffar anordnats på F7 Såtenäs med hjälp av Veteranförbundet och Flygvapnet där Flygvapenchefen deltagit.

Forumet finns på Facebook och är en sluten grupp där anhöriga och närstående kan söka tillträde.

Text: Alf Ingesson Thoor, Flygspecialpsykolog

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *