Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Minnesceremoni i Flygvapnets Minneshall fredagen 5 maj

FVI Sekreterare

Flygvapnets minneshall där samtliga namn på de som omkommit förts upp på en minnestavla. Foto: Göran Jacobsson

Medlemmar i ”Forum för anhöriga till omkomna flygare i Försvaret”, har deltagit i en minnesceremoni i Flygvapnets Minneshall den 5 maj.

Närmare femtio personer av forumets ca 140 medlemmar hade slutit upp till ceremonin som leddes av Flygvapenavdelningens stabschef, överste Peter Gustafsson och fältprost Sten Elmberg. Överste Peter Gustafsson företrädde Flygvapenchefen generalmajor Mats Helgesson och var värd.

Flygvapenavdelningens stabschef överste Peter
Gustafsson och fältprost Sten Elmberg.
Foto: Göran Jacobsson

Foto: Göran Jacobsson

Forumet har funnits i fem år och stöds i sitt syfte av Flygvapnet att bringa ytterligare klarhet i omständigheter kring flyghaverier till efterlevande. Omständigheter rörande tekniska och operativa detaljer med mera som inte riktigt har förståtts eller förklarats i samband med utredningar och som i många fall blivit till obesvarade frågor under flera årtionden. I forumet finns flera experter som hjälper till med detta. Dessutom har många fått träffat andra människor i samma situation och därigenom fått stöd och hjälp.

Tidigare har två stycken träffar anordnats på F7 Såtenäs med hjälp av Veteranförbundet och Flygvapnet där Flygvapenchefen deltagit.

Forumet finns på Facebook och är en sluten grupp där anhöriga och närstående kan söka tillträde.

Text: Alf Ingesson Thoor, Flygspecialpsykolog

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *