Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Mr F 7 har flugit vidare

flygvapenbloggen

Fotograf: Ulf Nylöf

Fotograf: Ulf Nylöf

Sent om aftonen den 23:e januari nåddes vi av budet vår kollega, som av många personifieras som Mr F 7, vid en ålder av endast 66 år flugit vidare in i evigheten. Omgiven av sina närmaste somnade pensionerade majoren Anders Linnér stilla in efter en tids sjukdom.

Anders var bördig från Göteborg och inledde sin yrkesliv i Flygvapnet redan som tonåring och då som fältflygarelev. I slutet av 1960-talet kom han till F 7 och flög där A32 Lansen. Flygvapnet fick tidigt ögonen på den karismatiske, kunnige och alltid gladlynte Linnér, varför han sändes först på Försvarets läroverk och senare på officersutbildning. Under det tidiga 1970-talet var han en aktiv del av omskolningen till och uppbyggnaden av Viggenepoken. Efter att ha varit divisonschef för 72:a attackflygdivisionen under senare delen av 1980-talet påbörjade Anders högre studier vid Militärhögskolan. Dessa avbröt dock Anders på eget initiativ för att prova på livet som kommersiell pilot vid SAS. Efter en kortare sejour i civilflyget vände Anders tillbaka till Flygvapnet där han under 1990-talet tjänstgjorde bl.a. vid eskaderstaben i Göteborg samt som informationschef vid F 7. Med sina erfarenheter från introduktionen av Viggen på 1970-talet gavs Anders en central roll vid planeringen och introduktionen av Gripen vid F 7. Under det tidiga 2000-talet var Anders Flygvapnets informationschef med placering i Högkvarteret. Efter pension kom Anders att förutom familj,  barn och barnbarn, med stor energi engagera sig i att hålla våra historiska flygplan i luften inom Swedish Air Force Historic Flight.

Foto: Ulf Nylöf

Foto: Ulf Nylöf

Många är vi som minns Anders som den alltid gladlynte och karismatiske vännen och kollegan. Anders var förutom sina speciella personliga egenskaper en mycket professionell yrkesman med hög integritet. Många är vi kolleger som låtit oss fostras i Anders anda av kamratskap och gott airmanship. Alltför tidigt tvingade sjukdomen vår vän att landa på en bas bortom horisonten.

För vänner och kolleger inom Flygvapnet

Marcus ”Mackan” Björkgren
Stf Chef F 7

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

6 kommentarer

 • Lisa Boström 27 januari 2017 18:55

  ....och en stämma i "Såtenäslikören" har tystnat....

 • Christer Persson 27 januari 2017 18:58

  Trevliga Anters!
  Det var trevligt att vara med dig!
  Bara trevliga minnen!
  RIP!
  CHRISTER

 • Rickard Mattsson Örnhagen 27 januari 2017 19:13

  Anders!
  Jag kommer alltid att minnas din energi, rättframhet och genuina glädje du spred kring dig. Om något kommer jag likt dig ställa samma krav på mig själv som på omgivningen.
  Tack!
  Vila i frid.

 • Lotta ungerth 27 januari 2017 23:01

  ❤️ Du är alltid en del av mitt liv ❤️

 • Roger Klang 28 januari 2017 10:20

  Jag vill tacka Anders Linnér för hans tjänster för Sverige.

 • Robert Björklund 8 februari 2017 20:12

  Mycket tråkigt besked. Minns Anders som en proffesionell kollega och en glädjespridare. Alltid nära till skratt men även visdomsord. Rastplats "Viggen" och positiva minnen är det som jag alltid kommer att förknippa med Anders.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *