Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Christian Bertilsson utnämnd till året flygtaktiker

FVI Sekreterare

Kapten Christian Bertilsson vid Blekinge flygflottilj, F17, utsågs under flygvapenmötet 20161101 på Högkvarteret till årets taktiker av brigadgeneral Gabor Nagy. Utmärkelsen instiftades 2004 som en erkänsla till dem som bidragit till att utveckla flygstridskrafterna och dess kringsystem.

– Flygstridskrafterna är ett system av samverkande delsystem och systemet är aldrig starkare än den svagaste länken. Christian har med stort engagemang arbetat för att flygammunitionsfunktionen ska fungera, vilket starkt bidragit till att luftstridskrafterna har kunnat delta i internationella insatser och att funktionen utvecklats. Han har verkat på ett motiverande sätt och inspirerat andra att jobba i hans anda, sa flygtaktisk chef Gabor Nagy i motiveringen till utmärkelsen.

Christian Bertilsson har varit engagerad i flera arbetsgrupper när det gäller taktik och förmågeutveckling av flygvapnets basförmågor. Bland annat för att teknik och taktik ska harmonisera med flygvapnets reglementen och regelverk. Efter att blivit ställföreträdande kompanichef på F17 har han arbetat med effektiviseringen av laddningsberedskapen på flottiljen. På sin nya arbetsplats har han fortsatt sitt arbete för att höja kunskapsnivån inom flygammunition.

– Det senaste projektet han har startat upp, är att införa periodisk träning på yttre last och utbildning av laddningsgruppchefer på flygunderhållskompanier, med fokus på säkerhet och praktik. Även andra förband har visat intresse för detta och vill kopiera konceptet, säger F17:s flottiljchef Lars Bergström.

Det var en rörd pristagare som mottog applåderna och vandringspriset vid flygvapenmötet i högkvarterets samlingssal.

– Jag vill rikta ett stort tack till flygtaktisk chef för detta pris, men också till flottiljchefen som låtit mig jobba med detta och tyckt att det varit viktigt. Detta är heller inget enmansjobb, det har alltid funnit personer runt mig som jag använt som bollplank – stort tack även till er!

Kapten Christian Bertilsson fick, förutom vandringspriset, ett personligt pris samt en resa med uppehälle för att medverka i ett internationellt taktiskt seminarium.

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • Tommy Petersson 22 november 2016 20:57

    GRATTIS!
    /Tommy, Alabama

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *