Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Sommarskola vid F 17

helenenyberg

När en stor del av personalen vid F 17 gick på semester började en intensiv period för frivilligsektionen vid flottiljen.

Årets sommarkurs drog nämligen igång. Totalt antogs 46 elever, varav 44 elever valde att fullfölja kursen. Årets fördelning blev lite unik då det var fler tjejer än killar antagna på kursen.

Sommarkursen för ungdomar är öppen för alla ungdomar mellan 15-20 år. Under kursen får de lära sig allt ifrån att bädda sängen till att bo i skogen. Men framför allt träffa en massa nya människor och lära sig att jobba som ett lag. Det är fantastiskt givande att se hur ungdomarna växer samman i gruppen och som individer.

Sommarskurs är en grundkurs på 10 dagar och efter avslutad kurs kan eleverna söka sig till en Fortsättningskurs där de kan lära sig mer om Försvarsmakten och flygvapnet. Har man inte sommarkursen som grund är man välkommen och börja Grundkursen på höstterminen.

Mia Amundsson, Frivilligsektionen i Ronneby

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *