På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Chefsbyte på F 7

flygvapenbloggen

f7_chefsbyte01_hengeb01

Tisdagen den första mars var det dags att byta flottilj- och garnisonschef vid Skaraborgs Flygflottilj och Såtenäs garnison. Michael Cherinet som stått vid rodret i ungefär två och ett halvt år lämnade vid en traditionsenlig ceremoni över till Lars Helmrich. Lars har ett förflutet på F 7, där han både flugit Viggen och Gripen samt arbetat som både divisons- och flygchef. Sammanlagt har han tidigare arbetat på flottiljen i tolv år.

Under överinseende av Flygvapenchef, Mats Helgesson tog Lars Helmrich över F 7:s fana och berättade efter detta i sitt tal till garnisonens personal att han när han 2009 blev avtackad på flottiljen lite skämtsamt fick med sig budskapet att han nu hade sin bästa tid bakom sig. Nu när han tar över som flottilj- och garnisonschef vill han hellre betrakta det hela som att han har sin bästa tid framför sig.

Lars Helmrich tar över en flottilj och garnison som ser framtiden an med stor tillförsikt. Sedan årsskiftet är förbandet återigen ett krigsförband i samtliga delar, det rekryteras fortlöpande nya medarbetare och till hösten kommer den första kullen soldater sedan 2004 att utbildas på flottiljen.

Michael Cherinet som nu lämnar flottiljen blev efter chefsbytet på ÖB:s uppdrag utnämnd till brigadgeneral och chef för FMV Test & Evaluering. Michael Cherinet berättade i sitt tal att det är med en bra känsla han lämnar över flottiljen och Såtenäs garnison. Det är ett förband där allas uppgifter idag tydligt syftar till att försvara Sveriges frihet, demokrati och oberoende.

F 7 och Såtenäs garnison hälsar Lars Helmrich välkommen åter och önskar Michael Cherinet lycka till i sin nya tjänst.

Henrik Gebhardt
Informationschef, F 7

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *