Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Chefsbyte på F 7

Informationschef, F 7

f7_chefsbyte01_hengeb01

Tisdagen den första mars var det dags att byta flottilj- och garnisonschef vid Skaraborgs Flygflottilj och Såtenäs garnison. Michael Cherinet som stått vid rodret i ungefär två och ett halvt år lämnade vid en traditionsenlig ceremoni över till Lars Helmrich. Lars har ett förflutet på F 7, där han både flugit Viggen och Gripen samt arbetat som både divisons- och flygchef. Sammanlagt har han tidigare arbetat på flottiljen i tolv år.

Under överinseende av Flygvapenchef, Mats Helgesson tog Lars Helmrich över F 7:s fana och berättade efter detta i sitt tal till garnisonens personal att han när han 2009 blev avtackad på flottiljen lite skämtsamt fick med sig budskapet att han nu hade sin bästa tid bakom sig. Nu när han tar över som flottilj- och garnisonschef vill han hellre betrakta det hela som att han har sin bästa tid framför sig.

Lars Helmrich tar över en flottilj och garnison som ser framtiden an med stor tillförsikt. Sedan årsskiftet är förbandet återigen ett krigsförband i samtliga delar, det rekryteras fortlöpande nya medarbetare och till hösten kommer den första kullen soldater sedan 2004 att utbildas på flottiljen.

Michael Cherinet som nu lämnar flottiljen blev efter chefsbytet på ÖB:s uppdrag utnämnd till brigadgeneral och chef för FMV Test & Evaluering. Michael Cherinet berättade i sitt tal att det är med en bra känsla han lämnar över flottiljen och Såtenäs garnison. Det är ett förband där allas uppgifter idag tydligt syftar till att försvara Sveriges frihet, demokrati och oberoende.

F 7 och Såtenäs garnison hälsar Lars Helmrich välkommen åter och önskar Michael Cherinet lycka till i sin nya tjänst.

Henrik Gebhardt
Informationschef, F 7

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *