Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

TNR 300511 – TRJE15 Bevakning

Louise Levin

tj15_151104_kvällsskift_camp_DSC3164-75px

Andra bevakningspasset under Trident Juncture 2015, detta pass blev något tidigare på grund av ändringar i övningen.

Under natten har en tjock, fyllig dimma dragit in och det är inte svårt att dra paralleller med en tidig sommarmorgon i Sverige.

Baracken vi sitter i är något spartanskt inredd. Sex bord ihopskjutna till ett stort i mitten utav rummet, tillhörande stolar samt lite frukt och en kaffebryggare. På bordet står även några datorer.

tj15_151104_kvällsskift_radio_DSC3174-75px tj15_151104_kvällsskift_rond_DSC3185-75px tj15_151104_kvällsskift_telefon_DSC3170-75px

 

 

 

Mellan de oregelbundna patrullerna utav flygplanen och den svenska materielen så dricker vi kaffe, lyssnar på musik och snackar om liknande jobb och ens värsta natt i fält, för att nämna några saker.

Att bevaka materiel hör inte till flygbassäks vanligare uppgifter, men det är något vi ska vara beredda att göra. Annars är vi ett mer fysiskt och fältförband där långa patruller, spaning och strid hör till de vanligare aktiviteterna.

Men just nu, några hundra mil från Luleå och minusgraderna sitter vi i Beja och ska precis gå ut på ännu en runda. Några timmar kvar till frukost.

Marcus Roos, stf gruppchef 231.fbs F 21

tj15_151104_nattskift_plattan_DSC3222-75px

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • M Olson 9 november 2015 23:39

    "...långa patruller, spaning..."

    Officerare, chefer!
    FM dras med utmaningar att behålla personal och en av anledningarna antas vara att FM förmedlar en felaktig bild av hur vardagen ser ut och vad den enskilde kan förvänta sig. FV flygbassäk har alltid varit, är, och skall vara en funktion för skydd av FV baser och anläggningar och där bevakning av materiel och verksamhet kommer vara den huvudsakliga uppgiften.
    OM resurser läggs på annat, som inte är styrt i KFS, är detta slöseri med FM resurser och därmed djupt ansvarigt!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *