Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

F 17 övar i Baltikum

kentloving

F 17 deltar i BRTE, Baltic Region Training Event.

JAS 39 Gripen uppställda på flygbasen Siauliai, Litauen

JAS 39 Gripen uppställda på flygbasen Siauliai, Litauen. Foto: Thomas Mårtensson/Försvarsmakten

BRTE är en internationell övningsserie som syftar till att öva flygförband som deltar i den luftövervakning som Nato upprätthåller i Estland, Lettland och Litauen. Sverige deltar i syfte att öka förmågan till internationellt samarbete i fredsfrämjande insatser.  Inom ramen för BRTE genomförs övningar tre gånger per år.

bild

Rote Eurofighter under BRTE. Foto: Försvarsmakten, taget från JAS 39 Gripen

F 17 deltar med fyra JAS 39 Gripen och övningen pågår under två dagar. Eftersom F 17 ligger där det ligger så utgår vi ifrån F 17 men landar i Siauliai i Litauen båda dagarna. Detta innebär att kostnaden för övningen ligger inom ordinarie verksamhetspengar.

  • Det är en viktig övning som ger oss en hel del erfarenheter såsom att samarbeta med andra flygplantyper med andra prestanda, säger Jörgen Axelsson divisionschef. Vi hoppas och tror att vi kan ge motsvarande till de andra nationerna, fortsätter Jörgen.

De länder som deltar är: Sverige, Finland, Tyskland, Ungern, Norge, Polen, USA, Storbritannien och Litauen.

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • Richard 13 oktober 2015 16:50

    Det där är väl inte en rote Eurofighter? Jag ser en JAS 39 och en Eurofighter, eller har jag uppfattat "Rote Eurofighter" fel?

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *