På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Tack!

flygvapenbloggen

Jag är överväldigad över den positiva respons som riktats till och om mig efter fredagens presskonferens där Försvarsministern på Regeringens vägnar presenterade mig som näste ÖB från och med den 1 oktober i år.

Foto Louise Levin, Informationschef F21

Foto Louise Levin, Informationschef F21

Efter att ha verkat som chef och ledare i Försvarsmakten under många år vet jag hur viktig relationen mellan medarbetare och chefer är. Jag vet också att det är medarbetaren, genom den relationen, som i mångt och mycket ”gör chefen”. Mitt löfte till er är att jag kommer att göra mitt yttersta för att leva upp till era förväntningar. Jag utgår ifrån att de är lika höga som mina förväntningar är på er.

Till alla Er som på ett eller annat sätt skickat en hälsning till mig vill jag framföra mitt varma tack. Jag vill att ni ska veta att jag uppskattar det och att det betyder mycket för mig. Det motiverar och stärker mig. Tack!

Micael Bydén
Flygvapenchef

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

3 kommentarer

 • Bosse Ulriksson 16 september 2015 15:12

  Ghost Sqn önskar dig lycka till i din blivande befattning.

  Mapman

 • M-R 20 september 2015 15:04

  Är jag den enda som tycker det är lite lustigt att de väljer en bild med Bydén framför Amerikanska F-16 istället för Svenska Gripen?

 • Tommy Unnebäck 22 september 2015 01:35

  Bäste gen.mj Micael Byden fvc.GRATTIS! Samtidigt som du nu20151001 tar över ÖB Sverker Göranson så blir ny FVC översten MATS HELGESON tidigare F17C. GRATTIS Mats!!!!. Jag såg på ett foto när du Mats tillhörde F15 OLLE med 35 DRAKEN det var OLLE RÖD? GRATTIS NI BÅDA!!!!! hälsar nöjd pensionär 450905 Tommy Unnebäck fd vpl fk LV3 , LV6, ING1 , F14 samt F13 Kjula

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *