Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Försvarsmaktens första flygande förvaltare

FVI Sekreterare

Med en djup kunskap och lång yrkeserfarenhet utnämndes för en tid sedan helikopterpiloterna Kent Jonsson och Jöran Forsman från Helikopterflottiljen till de första flygande förvaltarna i Försvarsmakten.

– Att utnämnas till förvaltare inom sin specialistgren innebär att man är mästare inom sitt område. Det innebär också att man ska vara en föregångsman för sina yngre kollegor. Det är därför både en utmärkelse och ett ansvar som man skall vara beredd att axla. En förvaltare är den som OF vänder sig till för att få råd om hur verksamheten ska planeras och genomföras på ett säkert och kompetent sätt, säger Peter Sjöstrand, flottiljförvaltare på Helikopterflottiljen.

Kent Jonsson och Jöran Forsman gläds åt utnämningen och ser det som ett naturligt steg för dem att ta.

– Jag vill förkovra och utveckla mig inom organisationen, och det här är ett steg i detta. Det är bra och viktigt för mig att de unga också ser att det går att vara både specialistofficer och befälhavare, det vill säga ur ett flygperspektiv innebär det ingen begränsning att vara förvaltare, säger Kent Jonsson.

Som förvaltare blir de en viktig länk i kedjan mellan specialistofficerare och flottiljledning.

– För mig som flottiljförvaltare är det viktigt att det finns en företrädare inom varje kompetensområde som utgörs av specialistofficerare från OR6 till OR8, som direkt och indirekt stödjer mig som främste företrädare vid Helikopterflottiljen eftersom jag i min grundprofession företräder en yrkesinriktning. Tillsammans täcker vi hela förbandets olika professioner, säger Peter Sjöstrand.

Anna Lindh
Informationschef, helikopterflottiljen

Efter 18 år som kapten och pilot känns det givetvis både bra och rätt. Ska man vara trogen systemet så är detta den väg man ska ta, säger Jöran Forsman. Text och foto Anna Lindh

Efter 18 år som kapten och pilot känns det givetvis både bra och rätt. Ska man vara trogen systemet så är detta den väg man ska ta, säger Jöran Forsman. Text och foto Anna Lindh

Kent Jonsson framför Helikopter 16. Text och foto Anna Lindh

Kent Jonsson framför Helikopter 16. Text och foto Anna Lindh

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

5 kommentarer

 • Stefan Stragnefeldt 24 december 2014 11:37

  Kollegor
  Extremt glädjande att se att ni nu är specialister. Har ju haft förmånen att sitta bredvid er båda i olika roller under åren, så det känns extra bra. Grattis, keep up the good work och jag ser fram emot att ni snart kommer till mig och lär våra yngre kollegor det ni redan är bäst på. Välkomna och god jul.

  Mvh Strangen /C FlygS

 • Dr Blå 19 december 2014 12:59

  Grattis!
  Ni har lyckats med konststycket att skaffa er ett nytt lönetak. Men det visste ni!

  Dr Blå

 • Magnus Westerlund 18 december 2014 16:26

  Kent och Jöran,
  Jag vill framföra mina varmaste gratulationer till utnämningen. Ni är definitivt de föregångspersoner som vi behöver. Med er erfarenhet och ert omdöme är ni synnerligen lämpliga som förvaltare.
  Ta hand om våra unga besättningsmedlemmar och fortsätt att, tillsammans med övriga medarbetare, leverera den unika militära helikopterförmåga som utvecklats vid Helikopterflottiljen.

  Jag vill också passa på att önska alla vid Hkpflj en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

  Ni har gjort underverk under 2014!!!

  Många hälsningar från er gamla flottiljchef vid Försvarsavdelningen på ambassaden i Paris. //Magnus

 • Stefan M 17 december 2014 14:24

  Kent, Gratulerar till utnämningen! Det värmer ett fd robotbåtsgast att se att du fortfarande gillar maskiner med gasturbiner++

 • Jan-Åke Tälle 16 december 2014 22:00

  Som skvadronchef vill jag gratulera två mycket dugliga piloter till utnämningen och känner mig dessutom stolt över deras ställningstagande. Ni är verkligen klockrena ambassadörer för specialistkåren. Stå upp och var stolta! /TJ

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *