På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Första uppdraget genomfört!

flygvapenbloggen

image

Lastsäkring pågår inför start

I vårt arbete med att stödja OPCW-UN förstöring av Syriens kemvapen har idag FC01 genomfört sin första flygning. Uppdraget tog ca 8 timmar och bestod i att hämta materiel som skulle till ett förband grupperat på Cypern.

Planeringen av uppdraget har varit mycket utmanande då personalen inom OPCW-UN inte har någon direkt erfarenhet av att leda ett militärt transportflygförband såsom FC01. Alla ingående delar i operationen har lärt sig mycket av dagens flygning och planeringen i framtiden kommer sakta men säkert att bli bättre.

image

Förberedelser inför start på Larnacas flygplats

Trots oklara ledningsvägar och vissa förseningar har dock dagens flygning kunnat genomföras, detta tack vare ett fantastiskt stöd av vår LNO på plats , TSFE Stab S3 och Mikael hemma på Såtenäs samt personal i Högkvarteret. Stort tack för ett mycket bra jobb, utan er hade vi inte löst uppgiften!

image

Campen börjar ta sin form

Vår plan för morgondagen består av fortsatt uppbyggnad av campen, samverkan inför kommande flygningar och att ta emot en inspektör från FN. Inspektionen genomförs i syfte att kontrollera att vi uppfyller alla FN’s krav för att få flyga civila passagerare.

Mj Peter Mignander, Tjf C SWECON JM OPCW-UN

Alla bilder är tagna av Anna Norèn, Försvarsmakten Combat Camera

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

2 kommentarer

  • Totte 28 november 2013 03:43

    Vilket brôtalass, kör hårt.
    Hälsning från Filipinerna

  • Linkan 30 november 2013 00:30

    Full last

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *