Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Första uppdraget genomfört!

Peter Mignander

image

Lastsäkring pågår inför start

I vårt arbete med att stödja OPCW-UN förstöring av Syriens kemvapen har idag FC01 genomfört sin första flygning. Uppdraget tog ca 8 timmar och bestod i att hämta materiel som skulle till ett förband grupperat på Cypern.

Planeringen av uppdraget har varit mycket utmanande då personalen inom OPCW-UN inte har någon direkt erfarenhet av att leda ett militärt transportflygförband såsom FC01. Alla ingående delar i operationen har lärt sig mycket av dagens flygning och planeringen i framtiden kommer sakta men säkert att bli bättre.

image

Förberedelser inför start på Larnacas flygplats

Trots oklara ledningsvägar och vissa förseningar har dock dagens flygning kunnat genomföras, detta tack vare ett fantastiskt stöd av vår LNO på plats , TSFE Stab S3 och Mikael hemma på Såtenäs samt personal i Högkvarteret. Stort tack för ett mycket bra jobb, utan er hade vi inte löst uppgiften!

image

Campen börjar ta sin form

Vår plan för morgondagen består av fortsatt uppbyggnad av campen, samverkan inför kommande flygningar och att ta emot en inspektör från FN. Inspektionen genomförs i syfte att kontrollera att vi uppfyller alla FN’s krav för att få flyga civila passagerare.

Mj Peter Mignander, Tjf C SWECON JM OPCW-UN

Alla bilder är tagna av Anna Norèn, Försvarsmakten Combat Camera

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

2 kommentarer

  • Linkan 30 november 2013 00:30

    Full last

  • Totte 28 november 2013 03:43

    Vilket brôtalass, kör hårt.
    Hälsning från Filipinerna

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *