På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Flygvapnets första flottiljförvaltare

flygvapenbloggen

FM förvaltare 010 PW POS ÖB o Peter Sjöstrand Hkpflj tät

På Helikopterflottiljen är vi mycket stolta över att ha flygvapnets första flottiljförvaltare, Peter Sjöstrand, som utnämndes av ÖB på nationaldagen. Då befattningen är helt ny kommer Peter vara med och utforma den, ett stort ansvar som han är mycket lämpad för. En flottiljförvaltare måste kunna Försvarsmaktens organisation och regelverk noga, men också kunna vara flottiljens ansikte utåt och vara främste företrädare för förbandets specialistofficerare.

Att valet föll på Peter Sjöstrand är glädjande. Han började sin militära karriär i Linköping, på A1 och AF2, för att sedan flytta till högkvarteret. Sedan två år är han tillbaka i Linköping, först på Livgrenadjärgruppen som chef utbildningssektionen och sedan stf stabschef på Helikopterflottiljen. Under sina nästan 40 år i Försvarsmakten har han bland annat jobbat med trupputbildning, ledningssystemutveckling (både nationellt och internationellt) och personalfrågor. Bredden är imponerande och Peter Sjöstrands intresse för att arbeta med människor lyser igenom i allt han gör.

Lasse Jansson, C Info Helikopterflottiljen

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

 • Strangen 22 juni 2013 10:55

  Peter
  Min största gratulationer
  En viktig milstolpe och det är härligt att det sker hos oss.
  Minns fortfarande vår tid tillsammans på vplkomp på AF2. Vi låter väl vissa detaljer stanna hos oss :)
  Lycka till och ha en skön midsommar/semester.

  Mvh Stefan Stragnefeldt Flygchef Hkpflj

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *