Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

SAE ISAF UH-60 på plats i Afghanistan

FVI Sekreterare

Sedan ett par veckor pågår förberedelserna på Camp Marmal i Afghanistan med att få SAE ISAF UH-60 klara att överta uppgiften för MEDEVAC i ISAF RCN. Förbandet kommer även att kunna genomföra vanliga trupp och materieltransporter enligt order från chefen RCN. Från första april ska SAE ISAF UH-60 vara redo att lösa dessa uppgifter.

Pågående förberedelser innefattar förbandets ”inbreif”, överlämning från nuvarande SAE samt en träningsfas då förbandet genomför slutlig miljöträning och samträning inför det att uppgifterna skall börja lösas.Hkp1Hkp 2

 

 

Ett ytterst påtagligt tecken på förbandets tillväxt var tisdagens transport av de två första HKP16 som transporterades med en C-17 till Camp Marmal.

 

 

 

 

 

Nu vidtar en omfattande ”flyttövning” i syfte att få de begränsade utrymmena att räcka till både avveckling av hemroterande SAE och färdigställande av pågående SAE. Avgående SAE har gjort ett fantastiskt jobb för att underlätta vår ankomst samtidigt som beredskapen upprätthålls. Erfarenhetsöverföringen pågår nu för fullt och är en avgörande faktor för att vi skall få en så bra start som möjligt.

 

Lars Eklind

C SAE ISAF UH-60

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • Soldaten 19 mars 2013 21:12

    Trots politikernas misshandel av Försvarsmakten gör ni anställda ett grymt bra jobb! Blackhawk verkar vara en riktigt stabil helikopter och ni kommer leverera där borta. Hur länge är tanken att ni ska vara där?

    Lycka till!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *