Under tisdag kväll genomfördes en informationskväll i HKV samlingssal på Lidingövägen 24 i Stockholm . Detta är en återkommande aktivitet, genomförs årligen, i syfte att informera om läget i Flygvapnet (FV). Bland åhörarna denna gång fanns en rad äldre, numera pensionerade, kollegor. Där fanns representanter från frivilligrörelsen, elever från Försvarshögskolan, representanter från industrin och andra myndigheter, med flera, med flera. Ingen nämnd – ingen glömd.
Det är viktigt för mig att nå ut med information om genomförd, pågående och planerad verksamhet i FV. Det gäller inte minst till personer ”i förskingringen” som av olika skäl och anledningar är intresserade av det vi gör och det vi åstadkommer. Personer som är beredda, och väljer, att ägna del av sin fritid åt att ta reda på mer om oss. Jag ser er som ambassadörer för FV och jag är väl medeveten om att det finns ett stort nätverk omkring er som kan komma att, via er, få ta del av det jag kommunicerar.
Mötet fyller flera syften. Att sprida relevant information är nämnt och uppenbart. Många som kommer är tidigare kollegor som ägnat stor del av sitt yrkesverksamma liv åt att jobba i och utveckla FV till vad det är idag. De är fortfarande en naturlig del av FV, av vår själ. Detta är ett utmärkt tillfälle för att återknyta och hålla kontakt med FV familjen, med gamla och nya kollegor. För yngre kollegor är det utmärkt tillfälle att få umgås och diskutera med de som varit med och skapat det vi har.
Vid veckans möte informerade jag bland annat om våra uppgifter, pågående och planerade insatser, övningar, läget kopplat till intagandet av ny organisation (FMORG13) inklusive det nya personalförsörjningssystemet, läget angående våra materielsystem i allmänhet och anskaffning av Gripen E i synnerhet mm. Exempel på frågor som ställdes under kvällen var kopplade till nationellt försvar (bla baserings-/spridningsfilosofi), FM ekonomi, plan för materielsystem (taktiskt transportflyg, skolflygplan, UAV mm), framtiden för reservofficerarna.
Personligen uppskattar jag informationsmötet i sig och framförallt de personliga möten som detta skapar. Någonstans mellan 120 och 130 personer deltog denna gång vilket känns riktigt bra och som pekar på att det finns intresse och behov av mötet. Tack till Er alla som kom!
Trots uppslutningen är jag övertygad om att flera som läser detta inte nåddes av informationen om mötet. Det kan jag bara beklaga. Vi försöker kontinuerligt, via tillgängliga kanaler, förbättra våra sändlistor. Till dig som inte fick informationen om mötet eller du som har tips om hur vi kan nå ut till flera: hör av dig. En kommentar till detta inlägg fungerar alldeles utmärkt.
Micael Bydén/FVI