På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

FV Informationskväll

flygvapenbloggen

 

 

Under tisdag kväll genomfördes en informationskväll i HKV samlingssal på Lidingövägen 24 i Stockholm . Detta är en återkommande aktivitet, genomförs årligen, i syfte att informera om läget i Flygvapnet (FV). Bland åhörarna denna gång fanns en rad äldre, numera pensionerade, kollegor. Där fanns representanter från frivilligrörelsen, elever från Försvarshögskolan, representanter från industrin och andra myndigheter, med flera, med flera. Ingen nämnd – ingen glömd.

Det är viktigt för mig att nå ut med information om genomförd, pågående och planerad verksamhet i FV. Det gäller inte minst till personer ”i förskingringen” som av olika skäl och anledningar är intresserade av det vi gör och det vi åstadkommer. Personer som är beredda, och väljer, att ägna del av sin fritid åt att ta reda på mer om oss. Jag ser er som ambassadörer för FV och jag är väl medeveten om att det finns ett stort nätverk omkring er som kan komma att, via er, få ta del av det jag kommunicerar.

Mötet fyller flera syften. Att sprida relevant information är nämnt och uppenbart. Många som kommer är tidigare kollegor som ägnat stor del av sitt yrkesverksamma liv åt att jobba i och utveckla FV till vad det är idag. De är fortfarande en naturlig del av FV, av vår själ. Detta är ett utmärkt tillfälle för att återknyta och hålla kontakt med FV familjen, med gamla och nya kollegor. För yngre kollegor är det utmärkt tillfälle att få umgås och diskutera med de som varit med och skapat det vi har.

Vid veckans möte informerade jag bland annat om våra uppgifter, pågående och planerade insatser, övningar, läget kopplat till intagandet av ny organisation (FMORG13) inklusive det nya personalförsörjningssystemet, läget angående våra materielsystem i allmänhet och anskaffning av Gripen E i synnerhet mm. Exempel på frågor som ställdes under kvällen var kopplade till nationellt försvar (bla baserings-/spridningsfilosofi), FM ekonomi, plan för materielsystem (taktiskt transportflyg, skolflygplan, UAV mm), framtiden för reservofficerarna.

Personligen uppskattar jag informationsmötet i sig och framförallt de personliga möten som detta skapar. Någonstans mellan 120 och 130 personer deltog denna gång vilket känns riktigt bra och som pekar på att det finns intresse och behov av mötet. Tack till Er alla som kom!

Trots uppslutningen är jag övertygad om att flera som läser detta inte nåddes av informationen om mötet. Det kan jag bara beklaga. Vi försöker kontinuerligt, via tillgängliga kanaler, förbättra våra sändlistor. Till dig som inte fick informationen om mötet eller du som har tips om hur vi kan nå ut till flera: hör av dig. En kommentar till detta inlägg fungerar alldeles utmärkt.

Micael Bydén/FVI

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

6 kommentarer

  • Peter Eidegren 6 mars 2013 13:22

    Hej,
    Jag är en gammal flygvapenofficer från F 21 som numera jobbar på HKV MUST.
    Jag skulle gärna vilja bli inbjuden att delta på denna informationsträff.

    //Peter

  • Nils 6 mars 2013 23:39

    Hej Micael,

    Den här bloggen kan ju även fungera i förebyggande syfte. Inte bara som kanal för "dagen efter" information.

    /Nisse

  • Carl Miemois 7 mars 2013 23:36

    Instämmer helt i Nisses kommentar. Fast man jobbar heltid i ett insatt krigsförband känns det väldigt långt bort till informationen och HKV.

  • zakariye 8 mars 2013 01:36

    hej, jag heter zakariye jag vill var med sommarskola

    • FVI zakariye 9 mars 2013 19:32

      Hej Zakariye!

      Kul att du är intresserad av Flygvapnets verksamhet.
      Det framgår inte hur gammal du är. Flygvapenfrivilliga, FVRF, anordnar kurser för ungdomar mellan 15-20 år. Besök gärna FVRF hemsida (www.flygvapenfrivilliga.se) och läs mer om hur du går tillväga för att komma med på en kurs.

  • Pentti Lamberg 9 mars 2013 09:15

    Hej! Varför inte sända live på internet så kan "alla" följa mötet.
    /pentti

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *