På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

NATO-medaljen för Operation Unified Protector (OUP) nu ute på förband.

flygvapenbloggen

I ett inlägg den 27 februari beskrev jag att FTS, via vår svenska legation i Bryssel, lämnat en förteckning över den personal som kvalificerat sig för NATOs ”NON-ARTICLE 5 NATO MEDAL”. Medaljerna ankom till Högkvarteret i början av augusti. Under vecka 38 distribuerades, med stöd av personal ur F 21, huvuddelen av de nästan 400 medaljerna med tillhörande diplom till förbanden.

Flygtaktisk chef har hemställt om förbandens stöd med att dela ut medaljerna. Vår förhoppning är att dessa kan delas ut under värdiga former, gärna i samband med en förbandssamling. Detta ska vara genomfört senast 121231.

Vad gäller det 20-tal personer som deltagit i insatsen men som inte tjänstgör i Försvarsmakten till vardags, alternativt har en oklar förbandstillhörighet, kommer dessa att få medaljen skickad till sin hemadress.

Nato Non-Article Five medaljen för OUP

Peter Engberg, FTS  C A1

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • Den grinige löjtnanten 12 oktober 2012 09:04

    Då väntar vi bara in minnesboken från FL01!
    FL02's är redan klar och distribuerad...

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *