På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Flygtaktisk chefs fältövning!

FVI Sekreterare

Just nu genomför vi Flygtaktisk chefs fältövning på Gotland och Fårö. Fältövningsbegreppet används för årligen återkommande planeringsövningar. Övningar genomförs i tur och ordning på nivåerna ÖB med försvarsmaktsledning, Chefen för Insats och respektive Taktiska chef. Syftet med Flygtaktisk chefs övning är samverkan, kunskapsuppbyggnad samt vidareutveckling av planläggning och taktisk idé.

Marintaktisk chef bedriver parallellt fältövning i samma område. En av dagarna samverkar vi och Marinen med syftet att vidareutveckla vår förmåga till gemensam strid. Med på Flygtaktisk chefs övning är, förutom vi ur den Flygtaktiska staben, representation ur andra delar av Insatsstaben, PROD FLYG, ROL/FHQ, LedR/TKSE, FMLOG, FMTM, FMTS,  LV 6, FM UndSäkC, alla flygvapenförband och FHS.

Efter att ha transporterat oss hit och installerat oss så påbörjade vi verksamheten under måndagskvällen. När nu dag två av fyra är till ända kan vi hittills summera med bl.a. många bra genomgångar, diskussioner kring viktiga frågor inför intagandet av IO 14 och samverkan på bred front.

FTCH, genmj Micael Bydén med övningsdeltagare. Foto: Stefan Lövgren

 

 Anders Foyer/ FTS A0

 

 

 

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

3 kommentarer

 • jan-olov holm 26 september 2012 08:33

  Tack för att ni FTK och MTK övar på Gotland.
  Skönt att vi är tillbaka med fokus på Sverige.

  Kn Jan-Olov Holm

 • alf ingesson thoor 26 september 2012 14:25

  Såg inte om FömedC/flyg+marin var med. om inte så är det ett tips att ta med dessa aktörer på den här typen av övningar. Då skapas bättre förutsättningar till planering av den medicinska verksamheten, en verksamhet som aldrig går att välja bort. Det visar om inte annat erfarenheterna från den senaste skarpa FV-insatsen.

  • Peter alf ingesson thoor 26 september 2012 20:15

   Är erfarenheterna redan dragna från FV engagemang i ISAF? Trodde att tyskarna sjukhus var av hög kvalitet. Sen är ju insatsen inte helt över heller, tror vi skall vara där t.o.m 2014.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *