På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Förstärkt bidrag!

FVI Sekreterare

Idag förstärks det flygande bidraget inom ramen för ISAF. Swedish Air Element (SAE) C-130 är nu redo att genomföra transportflygföretag i operationsområdet, Afghanistan. Förberedelsearbetet har varit mycket intensivt de senaste månaderna sedan det stod klart att vi återigen skall genomföra en insats med förbandet. Motsvarande insats genomfördes såväl sommaren 2009 som 2010. Då som nu är ansatsen att genomföra insats under fyra månader med ett flygplan (C-130/TP 84).

SAE C-130, med stommen ur Transport- och Specialflygenheten (TSFE)/F 7, kommer att organiseras tillsammans med helikopterenheten, SAE ISAF MEDEVAC, som finns baserade på Camp Marmal sedan april 2011. Nytt för i år är att enheten utökas med en flygsäkringsstyrka ur Flygbasjägarskolan på F 17. Syftet med den är att öka säkerheten för besättning, flygplan och last.

Förbandet är en efterfrågad resurs och bidrar till att öka den taktiska transportflygkapaciteten i hela operationsområdet. En stor del av den befintliga transportflygflottan utgörs av C-160, vilken har begränsningar att operera under den riktigt varma perioden i juli och augusti.

Jag vill passa på att rikta min uppskattning till alla som varit med under förberedelseskedet och möjliggjort att vi nu är på plats i Afghanistan. Det gäller inte minst personalen vid upprättande förband, F 7 och F 17, samt personalen vid PROD FLYG och FTS. Job well done!

Vi som läser Flygvapenbloggen ser fram emot att få ta del av SAE C-130 framfart.

Lycka till!

Micael Bydén

FTCH

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *