Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Nu är vi ingång med CJSE i Uppsala

FVI Sekreterare

C ACC, generalmajor Micael Bydén, tillsammans med stf C ACC, överste Peter Bruns från Schweiz. Foto: Försvarsmakten

Mellan den 16 till den 26 april pågår övningen Combined Joint Staff Exercise (CJSE). Nytt för i år är att man delat övningsdeltagarna på tre platser; Enköping, Karlskrona och Uppsala.

I Uppsala finns den delen av den multinationella staben som leder flygstridskrafterna genom Air Component Command (ACC) och Combined Air Operations Center (CAOC). Det är drygt 200 personer i huvudsak från Sverige, Finland, Norge, Schweiz och de Baltiska länderna som finns på plats i Uppsala.

Övningen bygger på en datorstödd simulering av händelser som tränar deltagarna i hur de ska agera i ett skarpt läge med en NATO-ledd krisoperation under FN-mandat.

– Uppstarten har varit så bra man bara kan önska med ett väl förberett mottagande i allt från incheckning till anpassade lokaler, svarar generalmajor Micael Bydén på frågan om hans syn på inledningen av övningen.

Efter ett par dagars förberedelser på plats startar själva övningsscenariot från och med torsdag den 19 april och pågår över helgen fram till torsdagen den 26 april.

Mats Gyllander/LSS

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • KJ 19 april 2012 16:43

    Varför läggs inget material on Frisian flag ut?

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *