På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

FVUP: Flygvapnets verksamhetsidé

FVI Sekreterare

Genom att nyttja den tredje dimensionen skall flygstridskrafterna med omedelbart gripbara förband kunna genomföra insatser i samtliga arenor (mark, sjö, luft) och tillsammans med alla typer av stridskrafter, såväl nationellt som internationellt.

Anders Silwer

FVI

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

2 kommentarer

 • Ndorop 7 december 2011 18:57

  Förlåt, jag är inte övertygad själv, men det finns de som hävdar att det finns en informationsarena också. Och med lite vilja kan man ju förståss hävda att luftstridskrafter ka verka inom den också: telekrig, signalspaning, attack mot ledning och samband. Om det nu finns en sådan arena.

  • Anders Silwer Ndorop 8 december 2011 08:10

   Ndorop

   Förstår vad du menar och det ska inte underskattas, eller snarare kan inte överskattas. Om du ser i vår militärstrategiska doktrin, som jag skickat en sökväg via emil i ett inlägg längre ner, så ser du hur vi valt att se på informationsarenan. Hinner just nu inte läsa själv för att ge dej ett bättre svar.

   Anders Silwer

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *