På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Medaljeringen av FL 02

flygvapenbloggen

Kamrater i FL 02 och FL 01

I måndags medaljerade ÖB, chefen insats och undertecknad FL 02 och de delar av FL 01 som ännu inte fått sina medaljer. Det var riktigt trevligt och jag kände mej stolt när jag fick se er. Ett mycket bra gäng som gjort en mycket bra insats. På middagen kvällen innan medaljeringen kändes det att ni var ett bra förband. Det fanns en stor värme i luften och spontana applåder. Det var två fina dagar på F 21. Synd bara att jag kallade er FL 01 ibland i talet... Sorry.

Nu tycker jag ni ska ta väl vara på era leave-dagar och ta hand om era nära. Välkomna tillbaka sedan, det finns att göra.

Anders Silwer

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

7 kommentarer

 • Nisse 2 november 2011 10:52

  Jag undrar när FV-nytt kommer ut igen? A-nytt finns digitalt.

 • Plutten 2 november 2011 12:56

  Synd bara att högtalarna var riktade mot de medaljerade, vilket resulterade i att de anhöriga tyvärr inte hörde så mycket. :s

  Sedan får det stå för F 21 och inte FVI, men lunchen var ganska dåligt planerad. Dels fanns inte rätt mat då folkmassan kom dit, samt att det bara fanns ett utserveringsställe öppet. Det blir en ganska lång kö då 400 pers ska äta i stort sett samtidigt.

  Men utöver det, en fin ceremoni och ett stort grattis till er alla!

 • Jocke 2 november 2011 16:00

  Med tanke på att talet var det som hölls till FL01 och inte handlade nått om FL02 så missade de anhöriga inte så mycket. Kändes mest pinsamt.

  Kuriren gjorde det ju inte mer smikrande heller när de väljer så dåliga bilder att publisera, på ÖB tex.

  Tråkigt att det blev sånt kaos vid lunchen men annars tycker jag det var mycket bra ordnat.

  Grattis till Flygvapnet

 • Sambo 7 november 2011 17:07

  Tjaa...själv kunde man inte gå på medaljeringen eftersom inbjudan ännu en gång kom 5 dagar innan och skulle anmälas dagen efter. Ringde faktiskt 2 gånger till det nr i brevet dit man kunde vända sig med frågor....men eftersom de inte svarade på detta nr (på anmälnings dagen!!) så skickade jag ett mail där jag frågade varför de skickar inbjudningar med så kort varsel...men se det ides de inte heller svara på....minst sagt fegt, spring bara å stoppa huvet i sanden, enklare så va? Uppenbarligen vill de inte ha så många anhöriga på plats...i snitt en anhörig på ungefär var tredje anställd...det hade kunnat vara fler om man fått en chans att ta ledigt. Kan dock inte påstå att jag blev förvånad.

  • Insatt Sambo 8 november 2011 15:01

   Synd att du inte kunde deltaga på medaljceremonin. Information om tidpunkt när ceremonin skulle vara, genomfördes på plats i Sicilien innan rotation. Information om detta låg även ute på emil. Så att det INTE fanns någon information om ceremonin håller jag inte med om. Varför kan man bara inte fråga sin anhörig som var på plats eller någon annnan på F 21? I brevet fanns det även möjlighet att mejla vederbörande. Vad menar du att "inbjudan ännu en gång"kom 5 dagar sent"? Om det är så att du har fått en inbjudan 2 ggr, så är det så att det är två olika förband som har skickat inbjudan dvs F 17 (FL 01) första gången och F 21 (FL 02) vid andra tillfället... TACK för en fin ceremoni, trots bristerna i talet;-)

   • sambo Insatt 9 november 2011 11:09

    Har varken fått, hört eller sett någon information om medaljceremonin förrän brevet kom 5 dagar innan. Om man hade varit medium och vetat innan VAD man kommer bli inbjuden till så hade det ju varit lätt att fråga (jag har inte varit med i gamet i så många år så jag vet inte allt om hur det funkar hos er) och det hade ju varit lätt för våra anhöriga att informera om nu dom alltid vetat vad som händer och planeras här hemma när dom är borta. Med "ännu en gång" menar jag att det är samma sak varje gång det är något som gäller anhöriga...medaljceremonin på F17 tex som inte ens min sambo, som var på FL 01, visste om förrän jag fick veta per brev....även där mindre än en vecka innan, anhörigträffar på F21 är ett annat ex. Om det sen är F17, F21 eller någon annan som skickar ut information har egentligen ingen betydelse....faktum är fortfarande att det skickas ut för nära inpå till oss som inte har en jobbmail hos er. När ni nu då visste om detta redan innan rotationen så skicka då ut brevet till anhöriga då istället för att vänta till sista minuten.

 • Medaljerad 8 november 2011 22:58

  Hade först inte tänkt kommentera det uppenbara men:
  Hemkomstprogrammet på F21 är det sämsta jag varit med om (har alltså gjort/sett det förr). Minst en dag längre än vad både SWEDINT (på den gamla tiden) och LG IntUtbE behöver på sig, troligen p.g.a. "lite luft i programmet"...ja, det kan man ju lugnt säga. Att arbetsgivaren har mage att hålla oss borta från våra anhöriga längre än nödvändigt (ja, jag vet att hemkomstprogrammet skall genomföras och det är inte det som är problemet) borde ses som ett arbetsmiljöproblem. Det gagnar INTE personalens inställning till insats.
  Att vissa av, det av fd PersUS, numera HRC, fastställda principerna för hemkomstverksamheten valdes att följas men andra inte, exempelvis att insatt personal stannar "innanför grindarna" tills det att programmet är slutfört följdes inte då halva förbandet åkte hem till sina familjer medan vi som inte bor i Luleå gick ut på stan och drog på krogen istället. Men att hålla oss borta i tre dagar utan egentligen verksamhet, den principen skulle man minsann hålla sig till.
  Att dessutom den s.k. ordergivningen inför medaljceremonin blev rena pajasverksamheten med efterföljande pinsamheter i samband med uppställningen och att dessutom ingen fanns behjälplig då medaljörer svimmade är snudd på fullständigt underkännande av arrangemanget.
  Vad håller vi på med??? Är det verkligen så svårt att som förbandschef hitta någon i ledarskiktet med lite truppvana att ta lite ansvar för att det åtminstone genomförs på militärt sätt. Man skäms när man tvingas vara en del i detta och dessutom vet att det finns utomstående betraktare. En stund av stolthet förbyttes i ren pinsamhet.
  Till råga på allt sa ryktet att arrangemanget på F17 för FL01 var väldigt uppskattat och väl genomfört - är det sådan prestige i FV/FM idag att vi inte ens vågar fråga om stöd eller tips???

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *