På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Värdegrunden håller!

flygvapenbloggen

I går hade jag nöjet att delta i ett seminarium vid länstyrelsen i Östergötland. Det omfattade mänskliga rättigheter enligt de konventioner FN gett ut och hur dessa tillämpas i vårt dagliga jobb vid myndigheter runt om i landet...  eller rättare sagt bristen på tillämpning i vissa fall.

Jag kan konstatera att Försvarsmaktens värdegrund står stark i detta sammanhang, dess bas i de mänskliga rättigheterna och hur vi lever efter den samt hur vi förväntar oss att vår omgivning skall leva efter den, . Vi kan vara stolta över att vi kommit så långt i denna fråga jämfört med andra delar av samhället.

Därmed skall vi inte på något sätt förnöjt luta oss tillbaka. Vi skall vara ytterst självkritiska och oupphörligen granska hur vi tillämpar de mänskliga rättigheterna och hur vi lever efter vår värdegrund. En utveckling kan vara att tydligare föra in efterlevnaden av de mänskliga rättigheterna i de riskanlyser som ständigt pågår inom Försvarsmakten.

öv Magnus Westerlund, C Hkpflj

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

5 kommentarer

  • Anders Silwer 2 november 2011 07:50

    Magnus

    Bra att du skriver inlägg också på bredden. Det är alltid intressant att jämföra sin egen arbetsplats med andra, både positivt och negativt.

    Anders Silwer

  • jan-olov holm 2 november 2011 15:29

    Detta är ännu ett illustrativt exempel på den ofokusering vår försvarsmakt ägnar sig åt.
    Lägg krutet energin tiden resurserna på att bygga upp försvaret istället än att konsumera tid i seminarier.

  • Kn jan-olov holm 2 november 2011 21:22

    Silwer och Westerlund,

    Hur mycket tid har helikopterflottiljen och flygvapnet tillsammans ägnat åt värdegrundsarbete de senaste 3 åren?
    Hur mycket tid har ni ägnat åt krigsplanläggning,övning ute i fält och krigsgrupperad stab osv?
    Hur många gånger har ni stridslett flygvapnet i luftförsvarsrollen mot ett väpnat angrepp mot vårt land?Eller attackrollen eller spaningsrollen?

    En titt på denna blogg och de inlägg som görs är rätt ensidiga det handlar inte mycket om Sverige. För jag önska en fördelning 70% Sverige och 30 % utland?

    Jag sätter upp det på önskelistan till julklapp om jag nu varit tillräckligt snäll.

    Kn Jan-olov Holm 30:e hvbataljon

  • chefenhkpflj 3 november 2011 12:55

    Jan-Olov.

    Jag kommer att svara på dina kommentarer ur två aspekter.

    För det första är jag chef för ett sk "fredsförband" med över 800 anställda. Enligt de lagar och förordningar vi har i Sverige så har jag ett tydligt arbetsmijöansvar. Hur vi förhåller oss till varandra och andra människor på vår arbetsplats inneryms i värdegrunden och utgör därmed en väsentlig del av arbetsmiljön. Det är därför min skyldighet som chef att ständigt utveckla mig inom detta område.

    Den andra aspekten är krigets lagar eller folkrätten som den också benämns.
    Inom hela Försvarsmakten skall vår värdegrund kunna tillämpas i så väl fred som krig.
    Om personalen inte har en värdegrund baserad på de mänskliga råttigheterna i fred finns det en risk att man inte fullt ut lever efter folkrätten och krigets lagar i händelse av krig eller höjd beredskap.
    Jag ställer därför höga krav på värdegrunden hos all min krigsplacerade personal!

    Vad det gäller krigsplanläggning så får den aldrig ställas som ett alternativ till värdegrunds- eller versamhetssäkerhetsarbete.
    Det är ingen hemlighet att den s.k. strategiska timeouten skapat ett stort återtagningsbehov i Försvarsmakten. Detta är uppmärksammat och åtgärder har vidtagits för att höja förmågan. Vi är inte på långa vägar i mål med detta och efterhand som direktiv och order kommer ut från HKV till Hkpflj så omhändertas de och en förmågeutveckling sker.

    Hur tonvikten skall läggas mot nationell eller internationell förmåga styrs som du vet av våra uppdragsgivare, dvs Riksdag och regering.

    öv Magnus Westerlund, C Hkpflj

  • jan-olov holm 3 november 2011 15:39

    Vi behöver inte ödsla tid på självklarheter vilket värdegrund är .
    Det klarar vi ut redan vi anställning.
    Krigets lagar och folkrätten är inget långt kapitel att gå igenom.

    Sluta akademisera enkla saker och återgå till återhämtningen.

    Jag vidhåller min uppfattning
    Försvarsmakten lägger för mycket tid på detta och kringaktiviteter som inte höjer våra insatsförbands förmåga att lösa tilldelade uppgifter.

    Regering och riksdag avgör INTE vad som står på flygvapenbloggen och fördelningen där .
    VV ändra så de harmonierar med försvarsbeslutet med betoning av det nationella.

    Lagersten hur tycker du att efterlevnaden är och stämmer med den inriktning du beslutade för ca 6 månaders sedan om fördelning mellan nationellt/internationellt?

    Inte alls faktsikt.

    Kn Jan-Olov Holm

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *