Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

1000 timmar Gripen

FVC

Mj Otokar Prickner pratar med vår attache i Tjeckien övlt Per Råstedt. Foto FM.

Tjeckien opererar JAS 39 sedan 2005. Det är intressant att följa deras utveckling och jag är på många sätt imponerad över vad de åstadkommit under sina år med JAS 39. De har bl a haft incidentberedskap i Baltikum under 4 månader 2008 samtidigt som de höll incidentberedskap hemma i Tjeckien. 24/7 beredskap på två ställen med bara 12 ensitsiga flygplan tillgängliga. Det är bra.

Nu har Tjeckien fått sin första pilot som flugit 1000 timmar. Mj Otokar Prickner var först. Erfarenheten bygger på.

Anders Silwer

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • Carl Johan Wallberg 25 september 2011 00:06

    Congratulations Oťas!
    Keep up the good work!
    /Index160

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *