Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Joint Force Command (JFC) Neapel

FVC

JRC Neapel huvudbyggnad (Foto: Försvarsmakten)

Vår resa under veckan fortsätter till Neapel för besök vid det operativa högkvarteret för Libyeninsatsen. Själva JFC har funnits här länge men den del som leder Operation United Protector (OUP) blev snabbt ihopsamlad vid starten av insatsen.

Staben är multinationell med övervikt på brittiska officerare. Det märks tydligt att det är en stab som är en bit in i en insats eftersom tempot är högt. Briefingarna är korta eftersom alla i staben är väl insatta i operationerna. Stf chefen för JFC beskriver läget i Libyen just nu. Resursbrist är en utmaning.

Svenskarna har kommit väl in i arbetet och är välkomna.

Våra info ops medarbetare har en speciell roll. Eftersom Sverige förser med cirka 25% av officerarna på info ops cellen i Norditalien, där själva ”hantverket” görs, får vi stor påverkan.

Anders Silwer

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *