Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Flygvapnet i Australien!

FVI Sekreterare

Gästinlägg från Lars-Åke Nilsson och Fredrik Hellström:

Fredrik Hellström och Lars-Åke Nilsson

Undertecknade ur LSS VUE/TU HKP genomför under augusti månad teknisk kurs för piloter på MRH90, vid MRH Training Centre, RAAF Base Townsville, Queensland, Australia.

Antalet kursdeltagare är lågt, eftersom Army Aviation är inne i en övergångsperiod mellan äldre och yngre piloter. Vi deltar i sista utbildningsomgången med ”Senior pilots”. Kursen genomförs i ett högt tempo, och med god kvalitet!

Sammanhållningen är mycket bra och vi har många gemensamma beröringspunkter och likheter i vårt dagliga värv. Våra australiensiska kollegor har många erfarenheter för oss att ta del av, både vad avser uppbyggnaden av NH90-verksamhet, och internationella insatser!

Ett stort tack till våra australiensiska kontakter inom NH90-familjen, som gav oss möjlighet att få genomföra Pilot Tech Course på deras variant, MRH90.

Varma hälsningar från ”Down Under”!

Lars-Åke Nilsson och Fredrik Hellström

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • Strangen 13 augusti 2011 15:31

    Oerhört roligt att se detta och även märka hur Hkp14 tar små steg i rätt riktning.
    Håll ångan uppe, hälsa kollegorna i Townsville och framförallt, välkomna hem om ett par veckor. Det finns gott om saker att ta tag i här hemma avseende Hkp14:)

    /Stefan Stragnefeldt Flygchef HKP14 och 15

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *