Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

HU ISAF MEDEVAC

FVC

image

Sitter på jobbet och läser ikapp efter semestern och blir glad. Jag får mycket bra förbandsrapporter från HU ISAF MEDEVAC. De beskrivningar om ”dustlandningar” som ni delger är mycket bra. Till och med en enkel ”fixwing-pilot” kan förstå. Det känns bra att vi lagt landningar i stoftrik miljö till våra erfarenheter, och kan relatera till det i jämförelser med landning i snö. Någon har sagt mej att samerna har 52 ord för snö eftersom den har så olika karaktär. Det verkar på era erfarenheter från landningar i damm och snö som att det finns färre ord för damm...

Bra att höra att ni gjort första passet MEDEVAC mörker.

Anders Silwer

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • Anders 15 augusti 2011 11:54

    Lite i marginalen ska jag citera en recension ang snö och damm "Sorry, men det här med eskimåernas många ord för snö är en myt. Och inte satt vikingarna och drack mjöd laget om så att vi fick ordet lagom - ett ord som för övrigt inte är det minsta unikt för svenskan. Engelska har inte fler ord än svenska och språket styr inte tanken. Men vissa språkliga myter har upprepats så många gånger att de ständigt återkommer i artiklar i tidningar och i var mans mun.
    Lingvisten Mikael Parkvall tar på ett både roande och bildande sätt livet av vanliga myter om språk i sin nya bok Lagom finns bara i Sverige. Läs denna uppfriskande bok och vädra ut eventuellt damm i hjärnan."

    andsil02 :)

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *