Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Sommarkurser i Halmstad

chefen f17

Jag har idag haft förmånen att träffa elever och instruktörer vid de sommarkurser som F17 genomför i Halmstad med omnejd denna vecka. Kurserna vänder sig till ungdomar i åldrarna 15-19 år. På kurserna, som är två veckor långa, får eleverna känna på livet i fält, grundläggande sjukvård, flyga med i SK 50 mm.

För att kunna genomföra flygningarna med SK 50 har Wapnö Flygklubb stöttat på ett föredömligt sätt. Det är också glädjande att det är mer än hälften av eleverna som är tjejer, det bådar gott inför framtida  rekrytering till Försvarsmakten eller Frivilligrörelsen.

Dessa kurser är viktiga både ur rekryteringsperspektiv och ur samhällsförankringsperspektiv. Jag tror vi kommer att få se ett ökat fokus på denna typ av verksamhet under de kommande åren.

Det är verkligen trevligt att träffa alla positiva elever och instruktörer som genomför kurserna. Detta är något som jag rekommenderar er alla att tipsa ungdomar i er närhet om inför kommande år.

Mats Helgesson, Flottiljchef F17

 

 

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • FVI 10 augusti 2011 05:06

    Mats

    Bra att vår frivilligverksamhet kommer fram på bloggen. Jag kom själv till FM VIA frivilligverksamheten.

    Anders Silwer

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *