Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Swedish Air Force Support Group Thailand

FVC

image

Swedish Air Force Support Group med besökare från Sverige. Foto: FM.

En helt central del i Thailands köp och operationer med JAS 39 och SAAB 340 är supportgruppen vid Wing Seven. Jag hade ett mycket bra besök hos övlt Per Arntsberg med team i supportgruppen. Supportgruppens består av 12 personer och uppgiften är att stödja Wing Seven med kompetens inom flera områden. Flygtjänstledning, teknisk tjänst, logistik, materieluppföljning mm mm.

Supportgruppen är en stabil enhet med en bred kompetens som är ett mycket bra stöd för Wing Seven vid upptakten av verksamheten med JAS 39 och SAAB 340.

Jag fick en mycket positiv bild av supportgrupppen vid Wing Seven. De utstrålar kompetens och trygghet. Var och en av medarbetarna behöver ta ett brett ansvar för den funktion de representerar. Ett ansvar som också här ett stort djup eftersom det handlar om införandet av två nya system i ett annat flygvapen. Jag såg att supportgruppen är beredda att ta det ansvaret på ett mycket kompetent sätt.

Anders Silwer

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *