På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Ett stort lyft

FVC

image

Idag på förmiddagen lyfte för första gången HKP 14 i FM regi. Det känns oerhört bra att vi äntligen kommit dit. Vi önskar HKPFLJ lycka till med den nya fågeln.

Anders Silwer

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

6 kommentarer

 • Martin 12 april 2011 15:57

  FN regi?

  En felskrivning som kanske är mer rätt en fel...i alla fall på sikt. =)

 • flygvapeninspektoren 12 april 2011 16:25

  Martin

  Tack.

  Anders Silwer

 • Peter 13 april 2011 08:35

  Kul att den äntligen är på gång! Hur ser tidsplanen ut för HKP14F, den sjöoperativa varianten, när tror du den är i tjänst?

  • flygvapeninspektoren Peter 13 april 2011 09:26

   Peter

   Vi ska börja utveckla den sjöoperativa delen så snart vi kan. Vi börjar med HKP 15 nu och med HKP 14 börjar vi 2014 så att vi får en initialt förmåga 2016.

   Anders Silwer

 • CA 13 april 2011 10:38

  Det har varit en lång resa, och vi är inte framme än.
  - Men den som väntar på något riktigt gott...

 • Thomas 13 april 2011 11:26

  Tänk om Sverige en gång för alla kunde sluta utveckla, helt eller delvis, egen materiell och istället köpa det som redan var "combat proven". DÅ FM i dag och i framtiden samarbetar men andra länder, där interoperabilitet av yttersta vikt, är det mycket positivt att vi nu ska köpa in Black Hawk till Sverige. Om vi åker på missioner där vi använder liknande eller samma materiell som andra länder skulle vi kunna hjälpa varandra; som utbyte av erfarenheter eller lån av flygbränsle.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *