Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Divisionschefen första lufttankning under uppdraget i fredags

FVC

image

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • Lars Stadigh 12 april 2011 08:55

    Tråkigt att vi inte tränat mera lufttankning innan uppdraget. Men verkligheten är att vi inte hunnit göra det innan det plötsligt blev dax för oss att verka skarpt.
    Men när man kommer ut så här i internationell verksamhet så upptäcker man som deltagare ett antal positiva saker. Ett par saker som jag har reflekterat över när jag varit ute, är att vi i Sverige har överlag mkt bra materiel trots att man ibland hemma på roten tycker att allt inte är tipptopp och framför allt så har vi en mkt bra utbildning. Vi kanske inte tränat så mycket för att verka i hög värme men vi har alla fått utbildning i hur man verkar i stark kyla. Hur gör vi då i värmen? Jo, precis som i kylan fast tvärt om. Vi anpassar det vi lärt oss efter situationen som vi befinner oss i. Vi improviserar och framför allt vi löser uppgiften. Det vi också märker efter hand är att vi står oss väldigt bra internationellt. Vi har ett Flygvapen som vi kan vara stolta över.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *