Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du kommer i huvudsak att utföra självständiga väderobservationer med hjälp av meteorologisk mätutrustning och distribuera dessa via datorsystem, samt biträda meteorologen i väderprognosarbetet.
Du arbetar kontinuerligt, med hjälp av tekniska system, med uppföljning och övervakning av vädret vad avser exempelvis sikt, molnhöjd, vind, väderfenomen och lufttryck vid givna tidpunkter samt när vissa flygsäkerhetskritiska vädergränser passeras. Arbetet innebär lagarbete tillsammans med vakthavande meteorolog på Väderavdelningen, men perioder med ensamarbete förekommer också.
Arbetsbelastningen kan vara mycket varierande, beroende på väderläge och verksamhet. Befattningen innebär arbete på schemalagda tider. Obekväma arbetstider (exempelvis tidiga morgnar och sena kvällar) förekommer frekvent. Befattningen kan medföra utbildning eller arbete på annan ort samt resor i tjänsten. Som väderobservatör kommer du att vara krigsplacerad, vilket bl.a. medför deltagande i militärövningar.
Kvalifikationer
- Gymnasiekompetens
- Körkort lägst klass B
- God fysisk status då fysiska krav finns. Tester ingår i urvalsprocessen
Meriterande
- Tidigare kunskaper i väderobservationstjänst/meteorologi
- Värnplikttjänstgöring, Grundläggande soldatutbildning, kombattant-utbildning eller tidigare annan tjänstgöring i Försvarsmakten
Personliga egenskaper Arbetets karaktär kräver att du är noggrann, ansvarstagande och har en god initiativförmåga. Du är också flexibel, har lätt för att samarbeta med andra och är van att arbeta med datorer. Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare, 6 månaders provanställning tillämpas vid Hkpflj.
Arbetsort: Linköping
Beräknat startdatum/tillträde: Omgående alt efter överenskommelse.
Befattningsnivå Civil
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Chef Väderavdelningen Helikopterflottiljen Malmen, Mj Johanna Malm, johanna.malm@mil.se, tfn 013-283592 eller 076-8990847.
Fackliga representanter: SACO Annelie Helmersson tfn 013-283900, Försvarsförbundet Caroline Nilsson tfn 013-283815
För att söka går du in på www.forsvarsmakten.se/jobbahär/ledigatjänster
Välkommen med din ansökan senast 2018-01-08. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev, där vi vill att du berättar om dig själv och även motiverar varför du tycker att du passar för denna befattning.
Urval och intervjuer sker i januari 2018.
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.
Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.
Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.