Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Årets flygtaktiker blev Filip Arildsson

FVI Sekreterare

Kapten Filip Arildsson vid Luftstridsskolan, utsågs under tisdagens Flygvapenmöte på Högkvarteret till årets taktiker av brigadgeneral Gabor Nagy.

Utmärkelsen instiftades 2004 som en erkänsla till dem som bidragit till att utveckla flygstridskrafterna och dess kringsystem.
– Kapten Filip Arildsson har under året genom sitt engagemang varit en drivande faktor för utvecklingen av flygstridskrafternas förmåga till sjöstrid, även i samverkan med marinstridskrafterna. Med en stark vilja att förbättra denna förmåga har Filip engagerat sig på flera nivåer, både stridstekniskt och taktiskt, sa flygtaktisk chef Gabor Nagy i motiveringen till utmärkelsen.

Filip Arildsson har genom sina kunskaper om såväl de små viktiga detaljerna som de taktiska processerna varit en viktig kugge i metodutvecklingen av ledning och genomförande. Han har skapat sig ett brett kontaktnät både inom flygvapnet och marinen i syfte att förstå alla delar i sjömålsstriden. Detta har han använt för att få gehör för sina idéer. Han har genom praktiska prov visat att hans idéer om metoder har fungerat. Detta har involverat FTS, MTS, STRIL, ASC 890 och marinens ytstridsfartyg.

– Resultatet av ansträngningarna har resulterat i taktiska anvisningar och utbildning av stridsflygdivisionerna. Filip har engagerat sig i detta långt utöver vad tjänsten kräver helt enkelt för att han drivs av viljan att Försvarsmaktens operativa förmåga ska vara den bästa möjliga. Han har förstått att vi måste använda oss av det vi har här och nu och inte vänta på framtiden, sa Gabor Nagy.

Det var en rörd pristagare som mottog applåderna och vandringspriset vid Flygvapenmötet i Högkvarterets samlingssal. Kapten Filip Arildsson fick, förutom vandringspriset, ett personligt pris samt en resa med uppehälle för att medverka i ett internationellt taktiskt seminarium.

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

2 kommentarer

  • Alf Ingesson Thoor 21 november 2017 18:44

    Bra med Mjölbygener.

  • Tobbe W 10 november 2017 20:20

    Bra jobbat, väl förtjänat!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *